Na Cvjetnom trgu organizirana akcija za malu Mašu: Nedostaje joj još nekoliko stotina tisuća kuna za operaciju!

Foto: Ronald Goršić/Cropix

JOŠ NEKOLIKO stotina tisuća kuna nedostaje maloj Maši Lučić i njezinoj obitelji kako bi otputovali u SAD na operaciju koja bi trebala pomoći djevojčici kojoj kost urasta u mozak. Preslatka petogodišnjakinja danas je i sama bila na Cvjetnom trgu, gdje se za nju prikupljao novac u organizaciji Zaklade Sierra.

Upraviteljica zaklade Višnja Vranešić sve je građane pozvala da se priključe i pomognu. "Imamo još tjedan dana. Nešto se zadnjih par dana malo to sleglo pa molimo građane da malo zapnu, da još malo upru u te telefone, da naprave što su god u mogućnosti", rekla je Vranešić.

Do jučer je prikupljeno 805 tisuća kuna, cilj: 1,3 milijuna

Cilj im je prikupiti milijun i tristo tisuća kuna, što bi pokrilo troškove operacije, putne troškove roditelja i njihov boravak od nekoliko mjeseci u Chicagu. Do jučer je prikupljeno 805 tisuća kuna, a akcije traju i dalje.

Osim prikupljanja na Cvjetnom, Zaklada je organizirala još događanja. "U Zaprešiću se održava turnir u tenisu. Isto tako je međunarodni nogometni dječji turnir u Samoboru tako da smo raspoređeni na više strana", kaže Vranešić.

Maši je trebalo puno snage da dođe na Cvjetni

Maloj Maši svakodnevica uopće nije lagana te se s bolešću bori uz pomoć roditelja, mame Vlatke i tate Danijela Lučića, koji je opisao kako otprilike izgleda jedan dan u Mašinom životu.

"Ovisi je li Maša ujutro ima epileptični napad ili nema. Ako nema, onda na par sati ode u vrtić s asistenticom. Onda dođe doma i ja sam s njom doma 24 sata. Sve ovisi o njezinom stanju, ima li epileptični napad i sve druge stvari koje su vezane uz njenu bolest", rekao je Danijel Lučić.


Maši je trebalo puno snage da dođe na Cvjetni. Lako se umara, ponekad je nervozna i razdražljiva te joj je potreban odmor, osobito uoči operacije.

"Mi dosta nju sada zapravo gnjavimo, a njoj treba mira da se još odmorimo. Kada krenemo u Ameriku, pregledi su dva-tri dana i onda je operacija. Želimo da se što manje umara, da dođemo tamo i da sve prođe kako treba", kažu roditelji.

Bandić: Sigurno neće ništa faliti

To Maši žele i svi oni koji su pomogli barem s nekoliko kuna. Svoj prilog je u "škrabicu" ubacio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je uvjeren kako će Zagrepčani još jednom pokazati nesebičnost i prikupiti dovoljno novaca za djevojčicu.

"Sigurno neće ništa faliti. Mi ćemo zajedno izlobirati da se to dogodi. Ja vjerujem u veliko, toplo srce i toplu dušu Zagrepčana i mi ćemo to napraviti", kaže Bandić.

Uključite se može svatko pozivom na broj Hrabrog telefona 060-9014 jer je svaka kuna dobrodošla i Maši će puno značiti.

Pročitajte više