Na Facebooku prijete novom šefu HND-a Lekoviću: "Mrš iz Hrvatske, govno četničko!"

Foto: Facebook

"ŽENA Milorada Pupovca izabrana je za potpredsjednicu Hrvatskog novinarskog društva!", "HND je takozvano hrvatsko", "Srbi preuzeli HND", "Saša Leković novi je predsjednik HND, a pravo mu je ime Aleksandar", ovo je samo dio napisa desnih ekstremističkih "portala" o izborima unutar cehovske organizacije, a reakciju "naroda željnog prave istine" nije trebalo dugo čekati. Naime, novi šef HND-a počeo je dobivati otvorene prijetnje.

Saznao o sebi, što nikada nije

"Mrš iz Hrvatske smeće srpsko neprijateljsko prljavo!", "GOVNO ČETNIČKO! Ti i tvoja gubitnička banda SAMO DO IZBORA, onda letitite govna srpska!", "Istina boli smrdljivo četničko govno?", "MRŠ", samo je dio komentara koje je dobio novoizabrani šef HND-a Saša Leković.

Leković u razgovoru za Index kaže da je tek kada je izabran za šefa HND-a o sebi saznao i neke  stvari za koje do sada nije znao. Tako je saznao da se ne zove Saša već Aleksandar. Saznao je o sebi i da je bio u nekadašnjem Savezu komunista kao i da govori "hrvatski s  titogradskim naglaskom". Saznao je i da je izborom Slavice Lukić za potpredsjednicu Milorad Pupovac 'preuzeo' HND iako je kolegica Lukić protekle četiri godine bila potpredsjednica HND-a.

Nisu problem "hejteri", nego mediji


"Mene zapravo ne zabrinjavaju profesionalni 'hejteri'. Oni će za dan-dva ionako naći neku drugu žrtvu. No, ponašanje nekih novinara i medija pokazuje što je pravi problem. Naime, najprije me oblate ili objave nečiju laž protiv mene, a potom me zovu za komentar ili kada na pitanja dobiju iscrpne i argumentirane odgovore, ne objave ih ili objave ono što im odgovara istrgnuto iz konteksta. Ali kad bi me to pokolebalo ne bih niti zaslužio biti predsjednik HND-a", kaže Leković dodajući da ga veseli što je dobio na stotine poruka podrške.

Isto tako, Leković kaže i da su mnogi novinari najavili da će se učlaniti u HND, uključujući i one koji su ga  ranije napustili. No, vratimo se na prebrojavanje krvnih zrnaca novom šefu HND-a. 

Liječe frustracije prebrojavajući krvna zrnca

"Onima pak koji svoje frustracije liječe prebrojavajući mi krvna zrnca, lamentirajući o mom 'nečistom' imenu, proglašavaju me četnikom, izmišljajući somnambulne teorije zavjere pa čak i zločine koje nikada nisam počinio želim ugodan ostatak dana i sve najbolje u životu. Šteta uzaludna truda. S toliko potrošene energije moglo je bar jedno selo u Hrvatskoj imati mjesec dana električnu energiju i toplu vodu", napisao je Leković dodajući da svi oni koji zapravo žele znati njegovu detaljnu biografiju to mogu doznati preko Centra za istraživačko novinarstvo.



 

 
 
 

Pročitajte više