Na sučeljavanju svi osim Kujundžića: Potvrdio dolazak pa se nije pojavio

Foto: Facebook

MILAN KUJUNDŽIĆ, predsjednički kandidat Hrvatske zore, nije se pojavio na sučeljavanju predsjedničkih kandidata koje je organizirao Media servis. Svi ostali kandidati pojavili su se na sučeljavanju.

U priopćenju koje je medijima poslao njegov stožer, Kujundžić tvrdi da je pristao na sučeljavanje Media servisa, ali nije mogao biti na dva mjesta u isto vrijeme.

Media servis: Kujundžić je potvrdio dolazak, a nudili smo mu i odgodu

Naime, Kujundžić tvrdi da se u sučeljavanje probao uključiti telefonski, jer u studio nije mogao doći zbog ranijih obaveza na HRT-u. S Media servisa, međutim, tvrde da Kujundžićeva priča nije baš sasvim istinita.

"Prof. dr. Milan Kujundžić primio je poziv na sučeljavanje u organizaciji Media servisa kada i ostali kandidati, 09. prosinca 2014. godine telefonskim i pisanim putem, te je potvrdio svoj dolazak 'ako dođu i ostali kandidati'. Na jučerašnji upit njegovog stožera o mogućnosti javljanja telefonom, rečeno je u više navrata da to tehnički nije moguće, te ne bi bilo pravedno prema ostalim kandidatima koji su svoje rasporede prilagodili terminu snimanja. Nakon toga je prof. dr. Milan Kujundžić i pisanim putem potvrdio svoj dolazak na sučeljavanje, jučer u 17:36 sati. Na naš upit je li potrebno početak sučeljavanja odgoditi na 8:15 sati, zbog predstavljanja na Hrvatskom radiju, nismo dobili odgovor. Sučeljavanje je počelo u 8:10 sati", stoji u priopćenju uredništva Media servisa.

Kujundžić: Je li netko očekivao da će se Milan Kujundžić klonirati ili teleportirati?

Kujundžić tvrdi suprotno. Kaže da je prije deset dana na HRT-u održan ždrijeb koji je odredio da će njegovo predstavljanje na Hrvatskom radiju biti održano danas između 7:30 i 8 sati. Iako je to bila poznata činjenica, Media servis je, kaže Kujundžić, svoje sučeljavanje zakazao za 8 sati.

"Znali su to i drugi predsjednički kandidati, koji su također imali svoje zakazane termine na HR1, iako se neki ponovno nisu pojavili pa su slušateljima priuštili pola sata ozbiljne glazbe. No, pravo pitanje je kako je onda Narodni radio mogao organizirati svoje sučeljavanje za to isto jutro u 8:00. Je li netko očekivao da će se Milan Kujundžić klonirati ili teleportirati? Nije bilo nikakvog stvarnog razloga da to bude baš u to vrijeme, budući da se sučeljavanje nije emitiralo uživo, odnosno emitirat će se tek tijekom poslijepodneva", poručuje Kujundžić.

"Pristao sam sudjelovati na sučeljavanju, ali večer prije u razgovoru s vlasnikom Narodnog radija ukazao sam mu na preklapanje termina i fizičku nemogućnost da se bude na dva različita mjesta, te zatražio da mi se omogući sudjelovanje telefonom, da ću u dogovorenom terminu čekati uz fiksnu liniju, što za jednu radijsku emisiju ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Dapače, to je uobičajeni način rada. Jedini koji je time eventualno mogao biti hendikepiran sam ja, nipošto moji protukandidati, a kamoli slušatelji. Na to je on obećao da će provjeriti tu mogućnost s ostalim predsjedničkim kandidatima", tvrdi Kujundžić.

"Tko zapravo postavlja pravila u hrvatskim medijima?"

No, kaže da je oko 7:40 ujutro urednica Silvija Londero njegovom glasnogovorniku rekla da ništa o tome ne zna, te da će provjeriti. Na ponovljeni upit oko 8:20 rečeno im je da je sučeljavanje u tijeku i da ništa ne mogu napraviti, tvrdi Kujundžić.

"Krešimir Macan iz stožera Ive Josipovića poslao nam je SMS poruku: 'pravila su pravila'. Nakon svega, jasno je da se javnost može po tko zna koji put ponovno zapitati tko to zapravo postavlja pravila u hrvatskim medijima te je li netko ostvario utjecaj na medije koji mu prema ustavnim ovlastima nipošto ne pripada", poručuje Kujundžić.

Sučeljavanje predsjedničkih kandidata bit će emitirano u 18 sati na ukupno 52 radio postaje koje surađuju s Media servisom.

Pročitajte više