Nadzorni odbor opozvao Koračevića i imenovao Tomislava Šerića predsjednikom Uprave HEP-a

Foto: HEP

NADZORNI odbor Hrvatske elektroprivrede na današnjoj je sjednici, na prijedlog Vlade opozvao dosadašnjeg predsjednika Uprave Zlatka Koračevića, te člana uprave Rodoljuba Lalića i imenovao Tomislava Šerića predsjednikom Uprave, a Pericu Jukića, dosadašnjeg direktora Sektora za termoelektrane u HEP-Proizvodnji, novim članom Uprave, priopćili su iz HEP-a.

Šerić je kao član Uprave od veljače 2012. godine bio zadužen za regulirane mrežne djelatnosti - prijenos i distribuciju te je vodio proces pripreme usklađivanja HEP-a s tzv. trećim paketom energetskih zakona. Također je bio najizravnije uključen u postupak izdavanja korporativnih euroobveznica.

"Prioritet Uprave bit će uspostava suvremene i efikasne tvrtke organizirane na načelima korporativnog upravljanja i prema najboljoj praksi srodnih europskih tvrtki, koja će odgovoriti na izazove realizacije velikih, kapitalnih investicija u nove elektrane te potrebu jačanja konkurentske sposobnosti na liberaliziranom energetskom tržištu", najavio je Šerić, inače diplomirani inženjer elektrotehnike te od 2006. nositelj diplome MBA (Pariz), predsjednik je Hrvatskog ogranka Međunarodne konferencije za velike elektroenergetske sustave (CIGRE) i član Zajednice za obnovljive izvore energije Hrvatske gospodarske komore.

Jukić je završio Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a magistarski naslov stekao 2005. godine, specijaliziravši se za područje kogeneracijskih postrojenja i toplifikacije. Od 1996. godine radi u HEP Proizvodnji. Od 2009. do svibnja 2013. godine bio je direktor Sektora za termoelektrane u HEP-Proizvodnji. Voditelj je zajedničkog Povjerenstva HEP-a i RWE-a za vođenje i održavanje Plomina.

Pročitajte više