"Nagradili" ga kaznom: Bjeloruski "maratonac" sa perajama i daskom za djecu preplivao Zadarski kanal

BJELORUS sa njemačkom putovnicom Valerij Vladimirović jučer je odlučio "začiniti" svoj godišnji odmor u zadarskom predjelu Diklu, a na kraju mu je policija uručila kaznu.

Vladimirović je u "osvajanje" Zadarskog kanala iz Dikla krenuo oko 11 sati ujutro. Na noge je stavio peraje, a za pomoć u plivanju si je uzeo malu dasku od stiropora kakvom se koriste djeca u školama plivanja te je krenuo u avanturu.

Policija mu za nagradu dala - kaznu!


Tvrdi da mu je do otoka Ugljana trebalo oko dva sata plivanja. Tada je odlučio malo odmoriti i odspavati u hladu čekajući da "padne" sunce. Kada je već u povratku došao na dva kilometra od Dikla, zaustavila ga je pomorska policija koju su njegovi prijatelji obavijestili o "pothvatu".

PU zadarska je izvijestila da su dojavu o "osvajanju Ugljana" dobili oko 19 sati. "Odmah nakon dojave u potragu je upućeno službeno plovilo Postaje pomorske policije Zadar, čija posada je oko 20 sati u zadarskom kanalu, na udaljenosti od oko dva kilometra od obale, u moru pronašla 50-godišnjeg njemačkog državljanina, pothlađenog, ali bez ozljeda", izvijestili su iz PU zadarske te dodali da su "maratoncu" potom uručili prekršajni nalog s novčanom kaznom.

Pročitajte više