Najmoćniji svjetski politički čelnici poručili: "Želimo snažnu i jedinstvenu eurozonu u kojoj će biti i Grčka"

NAJMOĆNIJI svjetski političari, čelnici osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta, obvezali su se jučer na summitu u Camp Davidu u SAD-u da će poticati rast i zauzeli se za snažnu i jedinstvenu eurozonu u kojoj će biti i Grčka.

"Suglasni smo da je za stabilnost i svjetski oporavak važno imati snažnu i jedinstvenu eurozonu te smatramo kako je u našem interesu da Grčka ostane u eurozoni i da ispunjava svoje obveze", poručili su čelnici u priopćenju u jeku rasprava o izlasku Grčke iz eurozone.

Slažu se kako oporavak svjetskog gospodarstva ide u dobrom smjeru, ali napominju kako još uvijek postoje velike poteškoće koje hitno treba riješiti.

"Bezuvjetno moramo poticati rast i zapošljavanje. Odlučni smo donijeti sve nužne mjere kako bismo ojačali i osnažili naša gospodarstva i zadovoljni smo raspravom koja se vodi u Europi o načinima poticanja rasta", poručili su.

"Odlučujemo se za proračunsku odgovornost i u tom smislu podupiremo održive i razumne politike proračunske konsolidacije koje vode računa o gospodarskom stanju zemlje", poručuju zemlje G8.

Pročitajte više