Najstrože čuvana tajna Banovine: Baldasara sram odgovoriti jesu li mu pročelnici pali državni ispit?!

Foto: Hina

NEVJEROJATNO, ali danas je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar odbio odgovoriti novinarima na pitanje jesu li mu pročelnici Drago Davidović i Ana Đeldum, njegovi najbliži suradnici, pali državni ispit.

"Malo me je sram to komentirati. Ne radi vas", rekao je Baldasar.

"Što ima veze, netko padne, netko prođe, izaći će opet...", u svom stilu mačka oko vruće kaše obigravao je Baldasar oko nezgodne teme.

Građani plaćaju ispit, ali ne smiju znati jesu li pročelnici prošli ili pali

Nejasno je čemu ovolika tajna oko blamaže Davidović i Đeldum. Baldasar kao da je zaboravio da Grad plaća izlazak na državni ispit i po tome porezni obveznici i javnost imaju pravo znati jesu li pročelnici prošli ili su pali. To da Grad plaća su nam potvrdili u Ministarstvu uprave, a na upit su odgovorili koliko su mogli pa su naveli da Đeldum i Davidović nisu na listi onih koji su položili državni ispit.

Naveli su i kako ponavljanje ispita plaćaju kandidati, a ne više jedinice lokalne uprave. Davidović i Đeldum inače imaju i rok u kojem moraju položiti stručni ispit, o čemu su Baldasara danas također pitali, na što je on odgovorio da ima vremena.

Pročelnik ureda pao uredsko poslovanje

Index je o ovoj temi pitao Grad Split, no odgovor nismo dobili, čak ni to da nam neće odgovoriti.

Baldasaru je ovo pitanje, čini se, u tolikoj mjeri diglo živce da je danas na početku sjednice zavapio kako imaju problem s jednim medijem koji ih zasipa neugodnim i zločestima pitanjima. Čim to riješe, nije kazao doduše kako, nastavit će normalno raditi. Ne zna se kakvo rješenje Baldasar sada misli primijeniti. Kada je zamjerio Indexu na pisanju oko njegove definicije antifašizma, tada je bio sklon nepoćudne novinare zatvarati u kutije. Vidjet ćemo je li se nečeg novog domislio.

Inače, kako doznajemo, dakako neslužbeno, jer službeno ne možemo, Đeldum nije pokazala dovoljno znanja iz Upravnog postupka, a Davidović iz Uredskog poslovanja, što je posebno zabrinjavajuće jer je pročelnik Baldasarovog ureda.

Pročitajte više