Nakon Costa Concordije, nova katastrofa na talijanskom kruzeru: Costa Allegra usred oceana ostala bez struje

TALIJANSKI kruzer s više od tisuću putnika i članova posade ostao je bez struje usred Indijskog oceana, nakon što je na njemu izbio požar, javlja CNN.

Costa Allegra već satima pluta u mraku na udaljenosti od 320 kilometara od obale Sejšela, u blizini otoka Alphonse.

Nova katastrofa na kruzeru iz flote Costa Concordia?
Tvrtka Costa Cruises priopćila je kako je požar izbio u sobi s električnim generatorima. Prema njihovom izvještaju, vatra se nije proširila izvan sobe i nitko od 636 putnika i 413 članova posade nije ozlijeđen.

Radi se, naime, o kruzeru koji pripada istoj floti kao i Costa Concordia, koja se u siječnju nasukala na talijanskoj obali. Pritom su poginule 32 osobe.

Kruzer imobiliziran, putnici čekaju spašavanje

Sve lokalne pomorske i zračne jedinice upućene su na mjesto incidenta nakon što je s kruzera odaslan signal za opasnost. Zapovjednik talijanske obalne straže izjavio je kako je posadi trebalo nekoliko sati da ugasi požar.

Iako se brod praktički nalazi usred oceana, iz obalne straže tvrde kako nema opasnosti za putnike te kako će ubrzo svi biti evakuirani s broda.

Na brodu trenutno nema struje, a ne rade ni pomoćni generatori, tako da se posada služi samo baterijama kako bi omogućila rad osnovne mašinerije na kruzeru.

Pročitajte više