Nakon više od 30 godina FBI nastavlja istragu nestanka šestogodišnjeg Etana Patza

AMERIČKA policija nakon više od 30 godina ponovno pokreće potragu za nestalim šestogodišnjim dječakom Etanom Patzom iz New Yorka. Kako prenosi CNN, policija je došla do novih saznanja, ali vijesti nisu nimalo obećavajuće - policijski psi su nanjušili ljudske ostatke. Etan je još 2001. godine proglašen mrtvim, budući da mu svih ovih godina nije bilo traga.

Etan je nestao 25. svibnja 1979. godine. Bilo je to prvi put da se sam uputio prema autobusnom stajalištu. Njegova majka Julie Patz zabrinula se nakon što joj se sin nije vratio iz škole. Kad je nazvala školu, saznala je da tog dana uopće nije bio na nastavi. Zvala je potom njegove prijatelje - nitko o Etanu nije znao ništa. Do večeri je više od stotinu policajaca češljalo grad u potrazi za dječakom. Potraga je nastavljena tjednima, ali bezuspješno. Dan Etanovog nestanka, 25. svibnja, američki je predsjednik Ronald Reagan bio proglasio Nacionalnim danom nestale djece.

Policija navodi kako ih i stare i nove informacije vode prema tad 42-godišnjem stolaru i majstoru Othneilu Milleru koji je Etana upoznao dan uoči njegova nestanka i dao mu dolar. Policija je sad sa psima ponovno pretražila podrum u kojem su se Etan i stolar upoznali, a psi su ondje nanjušili ljudske ostatke. FBI ispituje sada 75-godišnjeg Millera, koji je zadržan u pritvoru. Ranije je policija za Etanov nestanak sumnjičila Josea Antonia Ramosa, zlostavljača djece povezanog s dječakovom dadiljom.

Pročitajte više