Napadnuta nizozemska konzulica puštena iz splitske bolnice na kućnu njegu

Foto: Split.hr/Google maps

POČASNA konzulica kraljevine Nizozemske Silvana Kondić (72), koju je prošloga četvrtka u njenom uredu u Koteksovom neboderu u Splitu, nožem napao i ozlijedio Doris Mijanić (48), otpuštena je iz splitske bolnice na kućnu njegu.

"Otpuštena sam iz bolnice u petak, a jutros sam bila na pregledu", kazala je Kondić za Hinu. Dodala je kako su joj liječnici s lica skinuli šavove te da joj je na lijevoj strani lica ostao ožiljak pa će možda trebati pregled plastičnog kirurga. No, šavove s glave liječnici još nisu skinuli jer rana na glavi nije potpuno zacijelila.

Na posao se Kondić još nije vratila jer čeka potpuno izlječenje.

Podsjetimo, konzulica je u četvrtak malo prije podneva brutalno napadnuta u svom uredu na 12. katu Koteksovog nebodera u Splitu! Napadač je uhićen svega sat i pol kasnije. Radi se o 48-godišnjem Splićaninu Dorisu Miljaniću, protiv kojeg je podignuta kaznena prijava za pokušaj ubojstva.

Mijanić policiji nije dao nekakvo suvislo obrazloženje za napad na 72-godišnju konzulicu koja ga je već prijavljivala zbog uznemiravanja. Policija ga je tada tražila, ali ga nisu našli jer je navodno bio u Nizozemskoj. Pretpostavlja se da je od konzulice tražio novčanu pomoć. Dok ju je ubadao nožem po glavi i vratu, vrištao je kako su mu mnogi dužan novac. Određen mu je istražni pritvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.
 

Pročitajte više