Nastavlja se rat taksista u Zagrebu: Pet "starih" taksista napalo vozača Cammea!



"STARI" zagrebački taksisti, djelatnici udruženja Radio taksi Zagreb, ponovo su napali vozača Taxi Cammea. Kako je priopćeno iz Cammea, incident u kojem su napadnuti njihov vozač, putnica i automobil dogodio se ispred Bolnice Dubrava.

Iz PU zagrebačke potvrđeno je da je napadnut 32-godišnji vozač, koji nije ozlijeđen. Na automobilu kojeg je Cammeov taksist vozio došlo je do materijalne štete.

"Ispred Bolnice Dubrava petorica taksista Radio taksija Zagreb najprije su se obrušili na vozilo Cammea, na kojem su razbili i istrgali iz kućišta vanjsko ogledalo i oštetili druge dijelove karoserije, da bi potom pokušali napasti vozača, koji je uspio uči u automobil i pobjeći", tvrde iz Cammea.

Cammeo: Vjerujemo da se radi o pokušaju brutalne odmazde

Napad se dogodio oko 15:30 sati, a napadnuti vozač i putnica i dalje se nalaze na mjestu događaja, gdje čekaju intervenciju policije.

"S obzirom da je riječ o jednom od vozača koji su nedavno javno svjedočili o pretrpljenim napadima, vjerujemo kako je riječ o pokušaju brutalne odmazde", kaže Cammeov glasnogovornik Miroslav Hoffman.

Cammeov dolazak u Zagreb pokrenuo rat taksista


Podsjećamo, rat između "starih" i "novih" taksista započeo je netom nakon što je Taxi Cammeo stigao u Zagreb. Radio taksi Zagreb zbog znatno jeftinije konkurencije ostao je bez dobrog dijela svog prometa, te su poneki nezadovoljni vozači krenuli u fizičke obračune s djelatnicima Cammea.

Sukob je kulminirao prije dva tjedna, kada je pred bolnicom na Rebru brutalno pretučen 48-godišnji Cammeov vozač Roko Palić. U nizu napada na vozače Taxi Cammea prije toga je već stradalo skoro 30 djelatnika. Nakon brutalnog napada na Palića, Cammeo je sazvao i konferenciju za novinare, ne bi li još jednom upozorio javnost na brutalnost "starih" taksista.

Rat se ne vodi samo na ulicama

Osim na ulicama, rat među taksistima vodi se i u rukavicama. Radio taksi Zagreb tako je Taxi Cammeo, odnosno njihovu sestrinsku firmu MV Prijevoz iz Svete Nedelje, prijavio Odboru za pritužbe zagrebačke Skupštine. Iz Radio taksija tvrde da vozači MV Prijevoza osim u Svetoj Nedelji voze i na području Zagreba, na što nemaju pravo.

Pročitajte više