Ne treba zatvor: Bencu uvjetna za prijetnju susjedu kojeg je pokušao ubiti dvije godine ranije

Ilustracija: Google maps

VLADIMIR BENAC, umirovljeni brigadir HV-a i 100-postotni ratni vojni invalid, osuđen je na splitskom Općinskom sudu na pola godine zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine za prijetnju susjedu s Meja Denisu Bušeliću, kojem je otprilike dvije godine nakon što ga je teško ranio hicima iz pištolja, u moru pred njihovim kućama zaprijetio: "Kukavice opet ćeš plakati kao u sudnici, ponovno ću te skinuti." Za pretpostaviti je da će Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijeti žalbu jer su tražili tri mjeseca zatvora.

Ništa ozbiljno

Sutkinja Marina Boko prihvatila je dio obrane V. Benca da mu je Bušelić, nakon što su se slučajno dotaknuli u moru, rekao "što sad", ali ne i ostalo. Nije prihvatila ni iskaze svjedokinja koje su bile u društvu s Bencem jer nisu mogle čuti razgovor u moru, već samo ono što je Benac kazao nakon što je izašao na obalu. To je bilo, uvjerena je sutkinja, nakon što je Benac shvatio što je napravio te da bi se radi toga mogao povesti još jedan kazneni postupak. Jedini koji je čuo razgovor u moru bio je svjedok Milivoj Bebić, a on je svjedočio u korist Bušelića.

Sutkinja Boko odlučila se za uvjetnu presudu jer se kraće kazne zatvora ionako mijenjaju radom za opće dobro, a stava je i da se poslije susreta u moru nije dogodilo ništa ozbiljnije između Bušelića i Benca. Nada se da se ni neće dogoditi, a eventualno ako i bude što, onda će se Bencu opozvati uvjetna kazna, obrazložila je.

Bušelić: Još jedna farsa, pravda je vješto izmanipulirana

Sutkinja Boko Benca je osudila također na uvjetnu kaznu za pucanje na skupštini splitske Hvidre, a oslobodila ga je optužbe za oružani upad u sjedište splitske policije, i to temeljem nalaza i mišljenja vještaka koji je naveo da Benac nije poduzeo sve potrebno da ispali raketu.

Bušelić je, saznavši za presudu, komentirao kako se još jedan postupak pretvorio u sudsku farsu te kako je pravda vješto izmanipulirana. 

 

Pročitajte više