Neće Kerum sam na sud: Građevinska inspekcija traži Fani da je izvijeste o optužnom prijedlogu

Foto: Hina

NEĆE samo Željko Kerum na Prekršajni sud zbog remećenja reda i mira na Zapadnoj obali, suđenje čeka i njegovu suprugu Fani Kerum, koju ovih dana traži Građevinska inspekcija kako bi je obavijestila o optužnom prijedlogu zbog bespravne gradnje.

Kako su nam odgovorili u Ministarstvu graditeljstva, u upravnom inspekcijskom postupku investitorici Fani Kerum naređeno je uklanjanje dviju nezakonitih izgrađenih suterenskih građevina na lokaciji Meštrovićevo šetalište 72a u Splitu.

Inspekcija: Trebamo obavijestiti investitora

"Optužni prijedlog zbog bespravne gradnje podnosi se temeljem Prekršajnog zakona koji propisuje da investitoru treba prije podnošenja optužnog prijedloga uručiti obavijest o pokretanju optužnog prijedloga. Građevinska inspekcija tu radnju upravo pokušava provesti. Nakon što uruči obavijest o optužnom prijedlogu, Građevinska inspekcija moći će podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu", stoji u odgovoru Ministarstva graditeljstva.

Rješenje o uklanjanju bespravno sagrađenih objekata odnosi se na suteren na sjevernom dijelu parcele te garažu visine suterena na južnom dijelu parcele, izvijestilo nas je prije dva tjedna Ministarstvo graditeljstva. U tom trenutku građevine još nisu bile uklonjene.

 

 

Pročitajte više