Nema kraja: Huis podnio žalbu zbog izbora u Belišću i pobjede Dinka Burića!

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

DINKO HUIS (HDZ) podnijet će danas žalbu županijskom izbornom povjerenstvu te zatražiti ponavljanje ponovljenih izbora za gradonačelnika Belišća. 
 
Huis u svojoj prijavi tvrdi da su promatrači HDSSB-a vršili pritisak na birače te kako im se jučer nekoliko građana javilo s pritužbama na tijek izbora. Naglašavaju i da GONG nije htio nadgledati izbore, iako su bili pozvani. Huis poziva  "sve građane Belišća koji imaju saznanja o nepravilnostima da se pismeno o tome izjasne županijskom ili gradskom izbornom povjerenstvu ili izbornom stožeru Dinka Huisa". 
 
Podsjetimo kako je Dinko Burić pobjedio na ponovljenim izborima u Belišću prije dva dana, a koji su se ponovili su na dva biračka mjesta. Na ponovljenim izborima na ova dva mjesta Burić je ukupno dobio 707 glasova, a njegov protukandidat Dinko Huis (HDZ) dobio je 646 glasova. 
 
Prošlog tjedna Ustavni je sud prihvatio žalbu HDSSB-ovog Dinka Burića i naredio ponavljanje izbora za gradonačelnika Belišća na dva biračka mjesta. Nakon drugog kruga lokalnih izbora HDZ-ov je kandidat, prema podacima gradskog izbornog povjerenstva imao četiri glasa više, a nakon ponovnog prebrojavanja samo jedan glas više.
 

Pročitajte više