"Nema velikog predsjednika koji nije ležao u zatvoru, taj su put morali proći i Tito i Tuđman, zašto ne bih i ja"

Screenshot: SBTV

SLAVONSKOBRODSKI poduzetnik Tomislav Opačak, koji je u srpnju ove godine najavio kako će kao samostalni kandidat krenuti u predsjedničku utrku te je zamrznuo svoje članstvo u SDP-u, prije bitke za Pantovčak mora odležati zatvorsku kaznu.

Kako prenosi SBplus, Opačak je na dan kad je službeno objavljen datum izbora dobio poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne. Iza rešetaka će morati provesti 6 dana "zbog prekršaja kojeg se ni sam više ne sjeća", a sudu se zbog izdržavanja kazne mora javiti 27. studenog.

"Moj odlazak u zatvor nema veze s institucijama sustava koje rade svoj posao nego sa sudbinom. Naime, nema velikog predsjednika koji nije ležao u zatvoru. Ako su taj put morali proći Tito i Tuđman, zašto ne bi i Tomo. Kao i svaki drugi hrvatski građanin koji poštuje zakone, odazvat ću se pozivu te u četvrtak, 27. studenog, preuzeti novac za pune troškove i otići u požeški zatvor. Mada, za moju novu S-klasu, koju ću na šest dana parkirati pred zatvorom, to neće biti dovoljno, ne namjeravam od države tražiti više", poručio je Opačak koji se po izlasku iz zatvora planira, uz mali zaostatak, ipak uključiti u predsjedničku utrku.

Pročitajte više