Nemaju novac, a i pokvarili se: BiH vraća Končarove vlakove vrijedne 5,3 milijuna eura

Foto: koncar-kev.hr

"BOSNA I HERCEGOVINA vratit će 'Končarov' vlak, koji su 'Željeznice FBiH' nabavile krajem prosinca 2009. godine za 5,3 milijuna eura i namiriti preostala dugovanja", objavio je danas BiH dnevnik Dnevni Avaz dodajući kako je to dogovoreno na sastanku u Zagrebu na kojem su bili nazočni predstavnici Ministarstva prometa i komunikacija FBiH s ministrom Enverom Bijedićem, delegacija hrvatske tvrtke "Končar" te predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i veza Hrvatske. 
 
Ministar Bijedić kaže da je na sastanku utvrđeno kako je  dug "Željeznica FBiH" prema Končaru 11,5 milijuna eura na što treba dodati zatezne veće od 900.000 eura. 
 
"U Končaru traže svoj novac. Ne zanima ih više ništa", rekao je ministar Bijedić naglasivši kako je zapravo suština priče zašto se vlak za BiH uopće i kupovao od Končara. 
 
Iako je vlak isporučen u BiH još 2009. godine, nije mogao voziti sve do prošle godine, odnosno dok nisu stvoreni svi tehnički uvjeti. Tako je Končar u BiH prometovao svega osam mjeseci, nakon čega se pokvario krajem prosinca prošle godine, tvrde kolege u Avazu. 
 
"Vlak je oštećen krivnjom tamošnjega željezničkog osoblja tijekom manevarskih vožnji i pogrešne manipulacije u depou Rajlovac", opovrgnuli su svojedobno takve navode u Končaru. 

Pročitajte više