Neon Mathes: Nea je sada sretna! Hranu koja nam stiže, šaljem i drugima koji nemaju što jesti!

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

NEON MATHES iz baranjskog mjesta Grabovac, u čiju se veliku humanitarnu akciju uključila cijela Hrvatska i dijaspora nakon što je zbog neimaštine bio prisiljen udomiti svoji kćer Neu, posljednja tri tjedna otkako mu se kćer vratila uživa s njom.

"Nea je super, vesela je. Jučer sam išao u BiH po njezinu majku jer ju je htjela vidjeti. Iako je supruga podnijela zahtjev za rastavu braka, ja ću se boriti za skrbništvo nad Neom, dok šestomjesečnu bebu ne želim odvajati od majke tako da ću tražiti skrbništvo samo nad Neom", rekao je za Index Neon Mathes.

Kaže kako će Nei uvijek ispuniti želju i kad god bude htjela vidjeti majku on će joj to omogućiti, a na pitanje s kim Nea želi živjeti, kaže kako se i Centru za socijalnu skrb izjasnila da želi ostati s ocem.

I dok će provesti sad dva-tri dana s majkom koja je došla iz Brčkog i odsjela kod prijatelja, Mathes nadzire radove na kući.

"Danijel Pranjić mi poslao 2000 eura"

"Krovište je sanirano, sad se obavljaju radovi u unutrašnjosti. To sve financiraju braća Marić iz Švicarske. Novci i dalje stižu na račun, no moram reći da je puno manje onih iz Hrvatske koji šalju. Jedino mi je nogometaš Danijel Pranjić poslao 2000 eura, a većina uplata stiže iz Njemačke, Austrije i SAD-a .Kad bi svaka druga kuća u Hrvatskoj uplatila po jednu kunu samo, prikupilo bi se dva i pol milijuna kuna. Hranu mi šalju sve manje, a potrebna nam je jer ja sad pomažem i drugima", kaže Mathes.

Za sad je kaže, na račun uplaćeno oko 80.000 kuna i ti će se novci trošiti isključivo za život djeteta i njene potrebe.

Na pitanje nudi li mu netko pomoć u smislu zapošljavanja, kaže kako ne smije raditi jer je u invalidskoj mirovini tako da ima vremena za kćer.

Mathes je ovim putem zamolio sve one koji mu žele pomoći da ne šalju namještaj jer ga trenutno nema gdje spremiti. Kaže kako će sve obavijestiti kad kuća bude završena pa mu tad mogu slati i namještaj, a dotad je uputio apel za pomoć svima koji to mogu da šalju hranu kako bi je on mogao dalje proslijediti onima kojima je pomoć potrebna jer mu kaže, telefon stalno zvoni i mole ga za pomoć ljudi iz cijele Hrvatske, iako dodao je, neki od njega samo traže novac.

Pročitajte više