Neostvariva bajka na Brijunima: Umjesto luksuznih hotela, šatori i prazne parcele

UMJESTO 90 milijuna eura vrijednog investicijskog projekta Brijuni Rivijera, koji predviđa izgradnju luksuznih hotela s pet zvjezdica, u nedostatku ulagača tvrtka Brijuni d.o.o. u zapuštenom je kampu počela nuditi noćenja i po 5,5 eura, piše iPress.

Umjesto luksuznih hotela - šatori i prazne parcele

Elitni mega-projekt Brijuni Rivijera, vrijedan oko sto milijuna eura, nije zaživio, pa je državno-županijska tvrtka Brijuni d.o.o. na napuštenom kampu Pineta odlučila zaraditi novac na drugačiji način.

Umjesto luksuznih hotela s pet zvjezdica, tvrtka je objavila cjenik za visoku ljetnu sezonu, prema kojem noćenje po jednoj osobi iznosi sitnih 5,5 eura.

Ukoliko preferirate šator, noćenje u njemu ćete platiti 5 eura, a moguće je platiti i ljetni paušal u iznosu od 1.700 eura za drvenu kućicu.

Milijunski gubici - kriva je svjetska kriza?

Tvrtka Brijuni d.o.o. već godinama posluje u minusu. 2010. godinu završila je u minusu od 5,3 milijuna kuna. Plaće i režije im pokrivaju vlasnici, odnosno država i županija, a ulagači nikako da se pojave. Iz tvrtke tvrde kako je za mizeran pomak u projektu kriva svjetska kriza.

Pročitajte više