Neustrašive žene koje love ISIS-ovce: "Ubijemo ih 10 dnevno, nijednog u raju ne čekaju djevice“

Screenshot: YouTube/Vocativ

MEĐU neustrašivim borcima koji ubijaju teroriste Islamske države ima i žena, a to su posvjedočile i tri hrabre žene koje su formirale naoružanu žensku skupinu koja dnevno ubije i do 10 ISIS-ovaca. Kako bi obranile zemlju i svoje ljude, spremne su na sve, piše Mail Online.

Ostavile su svoje živote u Turskoj i otputovale u Kurdistan kako bi pokušale zaustavili krvoproliće koje siju militanti Islamske države.

"Kada smo čule da ISIS dolazi na Sinjar i ubija žene, odlučile smo se boriti i zaustaviti humanitarnu krizu, rekla je najmlađa u skupini, 22-godišnja Roza.

Hrabre žene osvećuju se za zločine

Obučene u prsluke u kojima drže AK-47 i do 6 granata, djevojke su opisale što se dogodile kršćanskim Jezidima.

"Kada su stigli džihadisti ISIS-a, vidjeli smo ih kako otimaju žene i od njih rade robove", rekla je Roza.

Etničko čišćenje Jezida na Sinjaru počelo u kolovozu prošle godine, kada je ISIS proveo raciju u selima i uništio čitave zajednice. Muškarce, žene i djecu oteli su iz njihovih domova, rasporedili ih u linije. Muškarce su natjerali da prisegnu Islamu, pod prijetnjom smaknuća. Žene i maloljetnice odveli su u gradove poput Mosula i Raqqae te pretvorili u seksualno roblje.

Njihov put iz Turske bio je mučan, no nisu odustajale, jer su se dobro utrenirale.

"Ponekad smo ih znale ubiti 10 dnevno, u početku oslobađanja na Sinjaru", rekla je 26-godišnja Raparin. Uz pomoć američkih zračnih napada i pomoći Kurda, uspjele su osigurati koridor koji je mnogim Jezidima omogućio prolaz.


"Mi smo jedno s Jezidima i borit ćemo se s ISIS-om, osvetit ćemo im se za sve što su učinili ženama", rekla je Raparin.

"Njima se najgore boriti sa ženama. To mrze i jako se toga zapravo boje"

Sve su žene članice PKK, Kurdičke radničke stranke, organizacije koja slovi kao teroristička, a zbog toga ne otkrivaju detalje svojeg života u Turskoj.

"Reccep Tayyip Erdogan nikada se nije htio sporazumjeti s nama, a ostale ga zemlje podupiru, i misle da su PKK teroristi", rekla je Raparin.

Komandantica ove ženske gerile je Deijly (29) koja kaže da neće odustati od osvete i da će ubijati ISIL-ovce dokad god bude mogla. Do posljednjeg daha će, ističu sve tri, zaustavljati islamski ekstremizam.

"Ne vjerujem da će me moći uhvatiti, ali ako se to dogodi sama ću sebi presuditi", a s njom se slažu i ostale djevojke,

"Kad ih zarobimo često vidimo da su pod utjecajem droga. A njima se najgore boriti sa ženama. To mrze i jako se toga zapravo boje. Jer ako ih žena ubije neće otići u raj.  Ja sam ih puno ubila i uvjerena sam da ni jednoga me čekaju djevice u raju",rekla je Deijly te dodala kako im je cilj osigurati demokraciju i slobodu za žene.

Pročitajte više