Neuvjerljivi Josipović koristio šalabahter, neupućena Kolinda rupe popunjavala galamom

Screenshot: RTL, Foto: Index

VIŠE OD sat i pol trajalo je prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata u drugome krugu bitke za Pantovčak. Kandidati su otpočetka zauzeli agresivniji gard, a pitanja koja im je postavljao Igor Bobić dodatno su zaoštrila sučeljavanje.


Unatoč tome što je Grabar Kitarović u nekoliko navrata izgubila nit pri odgovaranju na pitanja, ostavila je uvjereniji dojam od Josipovića, koji je u odgovorima ponovno propustio priliku da bude konkretniji te da građanima približi ključne točke svojeg predsjedničkog programa.

Josipović neuvjerljiv, Kolinda neupućena

Josipovićevo pozivanje na "već učinjeno" i na "već predloženo" stvorilo je dosta slabašan dojam kaskanja za prijedlozima protukandidatkinje. Neovisno o tome što je kao predsjednik Josipović uistinu inicirao neke od promjena o kojima je za vrijeme sučeljavanja bilo riječi, očigledan izostanak rezultata, koji je doveo do toga da su problemi nezaposlenosti i prezaduženosti još uvijek prisutni u hrvatskome društvu, praktički je nametao Josipoviću zahtjev da gledateljima približi sve te korake.

Kada ih je poduzeo? Koji su sve to koraci bili? U kojoj mjeri su ostvareni?

Sve su to pitanja koja su ostala bez odgovora, a na kojima je Josipović, prateći tempo protukandidatkinje, mogao poentirati.

Kandidatkinja Grabar Kitarović, s druge strane, snažno je izrazila nekolicinu konkretnih prijedloga, "usvajajući" i dio Sinčićevih.


"Trebaju nam konkretne mjere, moratorij na ovrhe za ljude bez posla, treba razmisliti o tome da se umirovljenicima oproste dugovi", riječi su predsjedničke kandidatkinje Grabar Kitarović, koje su se jednako lako mogle naći i u ustima Ivana Sinčića u nekome od sučeljavanja u prvome krugu.

Dilema ostaje

U konačnici, nakon što se nalet prvih dojmova slegne, gledatelj-građanin stavljen je pred kobnu dilemu - neuvjerljivi Josipović, koji je poduzeo korake bez da su oni polučili rezultate, ili neupućena Kolinda, koja namjerno naočigled širi predsjedničke ovlasti pod svjetlima reflektora, u nadi da će time dodatno diskreditirati Josipovića.

To što HDZ-ova kandidatkinja to radi uvjerljivo i samopouzdano, dilemu nipošto ne čini jednostavnijom. Milanović i Grčić samodopadno su uvjerljivi u svojim prognozama, a i Sanader je suvereno vladao prostorijom i publikom.

To što Josipović poduzima prave korake i inicira nužne mjere također malo znači, ta i SDP-ova Vlada otpočetka svojega mandata poduzima nužne i neodgodive reforme.

Izbor se suzio na dva kandidata, no čini se kako ga to ni u kojem slučaju nije učinilo jednostavnijim.

Tijek sučeljavanja:

21:35 Završna riječ kandidata

Kolinda Grabar Kitarović

Izađite na izbore, ne biramo samo kandidata, nedjelja je dan kad biramo pravac, smjer u kojemu će ići Hrvatska. 90 posto građana misli da idemo u krivome smjeru, ako ste zadovoljni sadašnjim, podržite sadašnje stanje.

Ako želite zaokret, socijalno snažnu i europski integriranu Hrvatsku, molim vas da mi poklonite povjerenje.

Ivo Josipović

Pred nama su važni izbori, odluka o tome kakav će biti naš zajednički život u sljedećih pet godina. Oni koji su stvorili ove probleme ne mogu biti njihovo rješenje. Pred nama su važne reforme, želim uspjeh našim građanima, želim biranje zastupnika imenom i prezimenom, da dužnosnici bolje obavljaju svoj posao.

Obranit ćemo demokratsku Hrvatsku, Hrvatska će biti uspješna zemlja. Izađite i odaberite program koji nudi reforme kakve se nitko nije usudio ponuditi. 11. siječnja su izbori, dođite i glasajte za pravi put.

21:27 Kandidati su odgovorili na nekoliko kratkih pitanja

Kolika vam je plaća gospodine Josipoviću?

Sada je negdje oko 21 tisuću kuna.

Vama u NATO-u gospođo Grabar Kitarović?

Ne mogu vam reći, nato me obvezuje to da još nekoliko godina moram čuvati podatke, ta informacija nije javna, ali daleko je ispod 20 tisuća eura o kojima se govorilo.


Jeste li angažirali stručnjake da rade na Ustavu, a onda to koristili u svojem programu, gospodine Josipoviću?

To je kontinuitet, ne zaboravljam one koji su mi prije pomogli.

Kako ste pomogli Hrvatskoj time što ste u NATO-u?

Isticala sam i promicala Hrvatsku i našu vojsku, ne mogu govoriti o ugovorima i donacijama, ali bila sam pomoćnica glavnog tajnika i bila ponosna Hrvatica.

Zašto ste tražili da Vas Bozanić primi nakon mise na Božić, gospodine Josipoviću?

To je tradicionalno, nisam to tražio.

Koga podržavate u nogometu, Šukera ili Hajduk i Torcidu, gospođo Grabar Kitarović?

Moja je pozicija da se ne miješam u to. Sviđa mi se to što je Torcida napravila jer je ujedinila sjever i jug Hrvatske u zahtjevima za pravima navijača.

O Vašoj kćeri, gospodine Josipoviću?

Ne miješa se u politiku, to je njezin život, poštujem njezinu privatnost.

Vaš suprug, što radi, gospođo Grabar Kitarović?

Slažem se s gospodinom Josipovićem, djeca imaju pravo na djetinjstvo. Moj suprug se bavi obitelji, tako smo odlučili. On u tome uživa, u tome je našao nešto što radi s velikom ljubavlju, u slučaju moje pobjede bi trebao i malo protokola preuzeti.


Ako izgubite izbore, vraćate li se u NATO ili su možda perspektiva parlamentarni izbori, gospođo Grabar Kitarović?

U ovom trenutku ne razmišljam o tome, fokusirana sam na cilj, o drugome ću se savjetovati sa svojom obitelji.

21:14 Josipović i Grabar Kitarović dali su svoj osvrt na odnose između Srbije i Hrvatske.

"Ne vidim rezultate na odnosima između Srbije i Hrvatske o kojima često govori gospodin Josipović. Odnosi su daleko od idiličnih, moramo riješiti otvorena pitanja.

Komentirali su i tenzije koje su nastale nakon puštanja na slobodu Vojislava Šešelja.

"Moramo raskrinkati politiku Šešelja i dobiti osudu te politike od strane međunarodne javnosti. Nažalost, bilo je onih koji su Šešelja koristili i za potrebe predsjedničke kampanje", istaknuo je Josipović.

Grabar Kitarović je rekla kako je trebalo reagirati istoga trenutka.

"Trebali smo odmah inzistirati da se Srbija oštro ogradi, a ne čekati tjedan dana", rekla je kandidatkinja Grabar Kitarović.
 

21:09 Kandidati su se osvrnuli i na probleme u susjednoj Bosni i Hercegovini.

"Hrvati u BiH su konstitutivni narod. Mi smo i supotpisnica Daytona, imamo i svojevrsnu obvezu da doprinesemo rješavanju pitanja.


BiH se mora politički emancipirati, ne može se ovako dalje. Podržat ću rješenja koja predlažu legitimni predstavnici Hrvata u BiH a koja idu u tom smjeru", rekla je HDZ-ova kandidatkinja.

"Svatko tko prati situaciju zna da sam ja pokrenuo poziciju Hrvata iz BiH u međunarodnoj zajednici, za vrijeme Sanadera jedna od važnih primjedbi međunarodne zajednice je bila da se neprimjereno miješamo u poslove BiH", replicirao je Josipović.

21:02 Komentirajući goruće društvene potrebe, Grabar Kitarović je rekla kako su nužne hitne i konkretne mjere.

"Trebaju nam konkretne mjere, moratorij na ovrhe za ljude bez posla, treba razmisliti o tome da se umirovljenicima oproste dugovi", kazala je.

"Sve te mjere sam ja već predložio, očigledno ne pratite dovoljno", replicirao je Josipović.

20:58 Kolinda Grabar Kitarović odbacila je navode o tome da je velik broj puta koristila letove državnim zrakoplovima te je navela kako se "na prste jedne ruke može nabrojati koliko je puta letjela".

"Treba racionalno koristiti sve resurse, biti štedljiv, učiniti sve da se ostvare efekti politike koja se zastupa. Ni šef diplomacije ni Predsjednik RH bez resursa ne mogu obavljati svoj posao", dodao je josipović.


Komentirajući slučaj avionskog leta Vesne Pusić, Josipović je rekao da bi kao premijer tražio istragu.

"Ispitao bih o čemu se radi, ako je zlouporaba u pitanju, tražio bih odgovornost te osobe", kazao je.

20:54 Predsjednički kandidati komentirali su "prljave izjave i poteze" u kampanji.

"Izjave Karamarka u kampanji odudarale su od demokratskih standarda, a moja protukandidatkinja nije se ogradila od njih", rekao je Josipović.

"Od Karamarka osim insinuacija nisam čula ništa takvo što spominje gospodin Josipović", replicirala je Grabar Kitarović.

20:49  Josipović se obrušio na protukandidatkinju, optužujući za nedostatak vlastitih stavova i slušanje naputaka predsjednika i tajnika HDZ-a.

"To nije istina, nekoliko puta se nisam složila s gospodinom Karamarkom. A što se tiče glavnog tajnika stranke, molim Vas da gospodina Brkića zovete punim imenom i prezimenom, Milijan Brkić, a ne Vaso, svi zaslužuju poštovanje", rekla je.

20:47 Na pitanje o tome koliko negativnih kvartala po BDP-u bi dopustila Karamarku prije nego što bi sazvali sjednicu Vlade, Grabar Kitarović je konstatirala kako bi odmah reagirala.

"Nijedan. Ne bih čekala ni jednog trenutka, poznata sam kao osoba koja stvari ne ostavlja za sutra. Veoma sam iskrena, uvijek ću reći svoje mišljenje. Neću izigravati nešto što nisam, uvijek ću inzistirati na dobrobiti Hrvatske", odgovorila je.

20:44 Kandidati su se osvrnuli i na mandat Ive Sanadera.

"U Vladi Ive Sanadera bilo je i dobrih stvari, da sam znala za korupciju, rekla bih nešto. U prvoj Sanaderovoj vladi imali smo gospodarski rast, bilo je manje nezaposlenih, imali smo bolji život u Hrvatskoj", rekla je Grabar Kitarović.

"Ne znam kako možemo govoriti o uspjehu kad govorimo o Vladi koja je ukrala 90 milijardi, na kraju je Sanader rekao da smo "u banani" i pobjegao je", smatra pak Josipović.

Priznajem da je bilo puno pogrešaka, ali bilo je dobrih stvari. Danas se pričaju legende o tome da su se neke stvari loše radile.

20:38 Komentirajući troškove Ureda Predsjednika RH, koji građane košta 43 milijuna kuna godišnje, kandidatkinja Grabar Kitarović istaknula je da tu ima mjesta za uštede.

"Možemo smanjiti troškove za 10 milijuna kuna i preseliti Ured. Usto, za Počasnu bojnu treba naći bolji posao u OS-u koji će im dati veće dostojanstvo.


Kad je riječ o smanjenju troškova, tu se dosta toga može. Ja ću imati vanjske savjete isključivo na volonterskoj osnovi", rekla je.

"Podaci koje iznosi moja protukandidatkinja nisu točni. Preseljenje bi koštalo, to je nešto o čemu odlučuje Vlada", replicirao je Josipović.

20:32 Kandidati su prokomentirali i stanje u hrvatskim tajnim službama.

"Tajne službe moraju voditi veoma stručni ljudi. Osim zaštite unutar zemlje, službe se moraju baviti i modernim izazovima.

Tu naše službe imaju važne i znakovite rezultate. Ja sam imao punu suglasnost i s Kosor i s Milanovićem o vođenju tajnih službi. Tražio sam nadzor u nekoliko prigoda, pokazalo se da nema nepravilnosti", smatra Josipović.

Grabar Kitarović naglasila je kako hrvatske tajne službe ne uživaju velik ugled u svijetu.

"Nažalost, naše tajne službe još uvijek u svijetu ne uživaju velik ugled. U svijetu postoji dojam da su pod paskom političkih snaga. Zalagat ću se da im nacionalna sigurnost i sigurnost građana bude primarni interes. Vjerovat ću samo onima koji mi pokažu i dokažu da su sposobni", kazala je.

"Naše službe nisu politizirane, surađuju sjajno i s europskim službama", replicirao je Josipović.

20:27 Kandidatkinja Grabar Kitarović naglasila je kako podržava neku vrstu uvođenja vojnog roka.

Jesam za uvođenje poluobveznog vojnog roka. Nove prijetnje sigurnosti u svijetu zahtijevaju koncept domovinske sigurnosti.

Mislim da bi našim ljudima dobro došlo mjesec ili dva obuke, i da to bude plaćeno. Ja sam više puta prolazila vojnu obuku, ona je višestruko korisna, kao npr. kod prirodnih nepogoda. Sjetimo se ovih poplava.

Josipović, s druge strane, protiv je obaveznog služenja vojnog roka.


"Hrvatskoj to ne treba, kada bi zatrebalo, cijela bi se zemlja digla kao i 1991. godine", odgovorio je.

20:22 Kod imenovanja na diplomatske dužnosti, Josipović je rekao kako je u  svojem mandatu odbio preko dvadeset prijedloga.

"Odbio sam desetak njih u vrijeme Kosor i isto toliko sada, kada sam mislio da osobe nisu za taj posao", kazao je.

20:15 Kandidati su komentirali i predsjedničke ovlasti.

"Citirala bih Josipovića, kad je stupio na dužnost Nacionalu je sam rekao kako predsjednik nema ovlasti nad ekonomijom, ali kako može pokretati inicijative.

Dakle, ima toga što nije iskoristio i napravio. Ja ću prozvati Milanovića i Vladu, inicirat ću sjednice, vidjeti hoće li Milanović to odbiti. Raspravit ćemo o stvarnom stanju u Hrvatskoj. Ne možemo si priuštiti nijedan dan na čelu s Milanovićem. Josipović je sukrivac jer ih je podržavao", kazala je.

"Gospođa Grabar Kitarović valjda misli da se natječe za premijerku, ne poznaje ovlasti predsjednika, sazivala bi sjednice koje ne može sazivati. Koristio sam ovlasti, razgovarao sa stranim državnicima, Obamom i drugima", odgovorio je Josipović.

20:12 Grabar Kitarović rekla je kako bi "osvojeni" novac iz prvoga kruga htjela dati potrebitima te kako će predložiti da se to iskoristi na konkretne projekte.


"Ne želim da novci kojih se odričemo ja i stranka da odu negdje drugdje, želim da odu u svrhu koja će pomoći drugome narodu", rekla je kandidatkinja HDZ-a.

Odgovorila je i na optužbe o sumnjivom financiranju kampanje.

"Naše financiranje je transparentno, nadležne institucije mogu sve provjeriti, odbacujem insinuacije gospodina Josipovića".

20:08 Grabar Kitarović rekla je kako će biti predsjednica svih građana.

"Ne dijelim ljude ni na lijeve ni na desne. Obraćam se svim građanima koji žele bolju situaciju, ali ne želim se dodvoravati ničijim biračima. Nudim konkretne mjere, ono što je potrebno da zemlju izvedemo iz krize.

Potrebne žurne i hitne mjere, a ne godine pisanja zakona i Ustava", drži HDZ-ova kandidatkinja.

Josipović smatra da je program Grabar Kitarović pun ciljeva, a da mjera nema.

"Ako pogledamo program moje protukandidatkinje, ona nema konkretne mjere, ona govori samo o ciljevima. Svi se slažemo oko toga, gospodarstvo, zaposlenost, svi tome težimo. Sadašnja garnitura HDZ-a je protiv bilo kakvih reformi", drži Josipović.

20:02 Kandidati su zamoljeni da kritiziraju programe protukandidata.


"Znamo da smo u teškim problemima. Kriza je tu, mnogi teško žive. Imaju li kandidati program za to? Ja imam, predlažem velike i radikalne reforme kakve se do sada nisu provodile.

Želim ujediniti ljude, želim prevenirati i kažnjavati kriminal. Ljudima treba omogućiti da radom steknu dovoljno prihoda. Život na kredit više ne smije biti pravilo", rekao je Josipović.

Grabar Kitarović istaknula je kako je prošli mandat Josipovića bio najgori period u povijesti Hrvatske.

"U 5 godina nije učinio ništa, to je 5 najgorih godina Hrvatske. Siromaštvo, blokirani, osiromašeni, nije koristio ovlasti koje ima, ne znam temeljem čega traži novi mandat", kazala je.

19:55 Glasnogovornici kampanja dali su kratke izjave o predstojećem sučeljavanju.

Mladenka Šarić, glasnogovornica kampanje Ive Josipovića, rekla je kako je Josipović spreman za večeras.

"Spremni smo, predsjednik Josipović je nakon 5 godina mandata potpuno spreman i za sljedećih 5 godina, a i za ovo sučeljavanje. Ima konkretna rješenja, ne samo priče, to će i u ovom sučeljavanju pokazati. Ima jedini program koji nudi soluciju", istaknula je.

Mladen Pavić, glasnogovornik Kolinde Grabar Kitarović rekao je kako je atmosfera u stožeru HDZ-a izvrsna.

"Jedva čekamo i ovo sučeljavanje. Kampanja u drugom krugu bila je poprilično prljava, ne samo od kandidata, nego i od njegovih satelita. Bilo je tu i potrošenih priča, to ukazuje na nervozu", rekao je Pavić.

19:44 Miro Kovač, šef kampanje Kolinde Grabar Kitarović, komentirao je izbornu kampanju i sučeljavanje.


"Apsolutno je spremna, pokazat će da je superiorna i da je spremna biti izabrana za predsjednicu RH sljedeće nedjelje.

Naša kampanja je otpočeka bila optimistična i pozitivna, to će biti prepoznato", kazao je.

19:42 RTL-ovi komentatori Modrić i Raspudić komentirali su i poziciju kandidatkinje Grabar Kitarović.

"Kolinda sigurno nije žena iz naroda, dugo godina je na jako visokim opozicijama. Ona je naprosto žena koja bi se željeti sada približiti narodu, jer je taj sretni spoj sada bitan, ali ne znam što će uspjeti napraviti po tom pitanju. Njezina kampanja je lagana i prelagana, sadržajno prazna, dok u međuvremenu pumpa optimizam. Josipović je, s druge strane, malo pretežak", smatra Modrić

"Rezultat Grabar Kitarović pokazuje da je realnost drugačija od onoga što su agencije htjele servirati. Iz prve izjave mislim da će se udarati malo u socijalnu žicu, u smjeru glasača Ivana Sinčića - suosjećanje s malim čovjekom, čovjekom s kreditima. Teme će biti drugačije nego u prvome krugu", drži Raspudić.

19:34 Kolinda Grabar Kitarović kratko se osvrnula na svoje pripreme za sučeljavanje.

"Nisam se posebno spremala, posljednja tri mjeseca idem Hrvatskom i razgovaram s ljudima, život naroda, to je moja priprema.


Ovo je konačni, zaključni tjedan kad se odlučuje o smjeru u kojemu će krenuti Hrvatska.

Optimistična sam, nudim program svim građanima Hrvatske, možemo i moramo bolje", rekla je odmah po dolasku HDZ-ova kandidatkinja.

19:33 Kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović stigla je u studio RTL-a.

19:31 Tamara Obradović, voditeljica kampanje Ive Josipovića, osvrnula se na nadolazeće sučeljavanje.

"Spreman je, na kraju sučeljavanja građani će steći dojam i uvjerenja u smislu izlaska na izbore i odabira pravog kandidata.

U drugom krugu radi se o točkama komunikacije, možemo si dopustiti komuniciranje tih najvažnijih 5 točaka razlike njegovoh programa - odgovore na pitanje kako riješiti određene probleme", kazala je.

19:27 Komentatori Sanja Modrić i Nino Raspudić osvrnuli su se na poziciju predsjednika Ive Josipovića.

"U dvije karijere Josipović je bio uspješan, a u politici ćemo vidjeti, uljuljkao se u poziciju favorita, mislio je sve ćemo lako, sada ne izgleda da će tako lako", rekla je Modrić.

"Trenutno je Ivo Josipović u paradoksalnoj situaciji, trebao bi se distancirati od političke elite jer nije imao ovlasti i da značajnije utječe na krizu u zemlji, a opet bi trebao istaknuti one ovlasti koje ima i kako pomoću njih može učiniti promjenu u zemlji.

Agencije za istraživanje javnoga mnijenja napravile su mu medvjeđu uslugu, fulali su oko 11 posto, bojim se da ostaje kako su bile u službi partikularnih politika", komentirao je Raspudić.

19:20 Josipović je kratko komentirao sučeljavanje koje mu predstoji.

"Očekujem zanimljivu debatu, da će se najvažniaj pitanja otvoriti i da ćemo gospođa Grabar Kitarović i ja izraziti svoja stajališta i uvjeriti birače o tome čiji je program bolji.


Pobijedio sam u prvome krugu, to je najvažnije, nadam se takvom rezultatu, pa i boljem, u drugome krugu.

Mislim da je bolje imati jednog nego više sugovornika, bit ćemo fokusirani, bit će zanimljivije", kazao je Josipović.

19:18 Ivo Josipović stigao je u studio RTL-a.

19:13 Prvi u studio stiže predsjednički kandidat Ivo Josipović. S kandidatima će se u studiju govoriti o očekivanjima, o pripremama te kako će se boriti za glasove u drugome krugu. Kolumnisti Sanja Modrić i Nino Raspudić analizirat će sučeljavanje.

19:03 Članovi izbornih stožera stigli su u studio RTL-a.

U međuvremenu, predsjednička kampanja postaje sve intenzivnija, a oba izborna stožera pokrenula su "tešku artiljeriju". Prekjučer je tako došlo do okršaja na relaciji SDP-HDZ.

SDP-ova konferencija: HDZ će nastaviti krasti

SDP-ov Nenad Stazić tako je prije dva dana građanima poručio kako 11. siječnja ne smiju dopustiti da se dogodi zaborav i da na vlast dođe stranka koja je pljačkala Hrvatsku. dodao je i kako će HDZ, dođe li na vlast, nastaviti Sanaderovim stopama i zaustaviti sve istrage kako bi mogli dalje nastaviti krasti.

Stazić je, u središnjici stranke na Iblerovu trgu, objasnio kako je sazvao konferenciju za novinare kako bi "podsjetio na to koga je predstavljala i čije će interese zastupati Grabar Kitarović".


Podsjetio je da je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja po završetku školovanja počela raditi u Ministarstvu znanosti, koje je tada vodio bivši premijer Ivo Sanader. Istodobno sa Sanaderom prešla je u Ministarstvo vanjskih poslova, kao savjetnica u njegovu uredu. U hrvatsko veleposlanstvo u Kanadi poslana je 1997., kada je predstojnik Ureda Predsjednika RH bio Sanader.

Podsjetio je i da je Grabar Kitarović naslijedila Nevena Juricu kao veleposlanica u Washingtonu, te da je tamo svom suprugu na korištenje dala automobil veleposlanstva, zbog čega je tadašnji ministar Gordan Jandroković najavio da će sankcionirati veleposlanicu. "Evo sankcije, kandidirali su je za predsjednicu, tako HDZ sankcionira lopove", rekao je Stazić.

Stazić je građane pozvao da glasuju protiv HDZ-a.

"11. siječnja, svi oni koji žele živjeti u ovoj zemlji na pošten i jednostavan način, kao vrijedni i marljivi ljudi, koji hoće da ova zemlja bude mjesto poželjno za život baš takvih ljudi, ne smiju ostati kod kuće i misliti da će Josipović pobijediti i bez njihova glasa", poručio je. 

Odgovor HDZ-a: Stazić je čovjek govora mržnje

"Od straha su preko panike došli do stampeda. Stvara se jedna atmosfera izvanrednog stanja umjesto da se skoncentriraju na izlazak iz krize i gospodarski rast i razvoj. Možete misliti u kakvom su stanju kad jedan Stazić kleveće predsjedničku kandidatkinju", kazala je Ivana Maletić na konferenciji za novinare.


Dodala je da je Stazić "čovjek govora mržnje" i da "ljetuje za sedam kuna, što mu je omogućio vrhovni zapovjednik Josipović".

Maletić je kazala kako ne prihvaćaju prljavu kampanju te je kritizirala Stazićevu izjavu da će HDZ obustaviti istrage o korupciji.

"Ovo su obmane da ćemo mi zaustaviti istrage ako pobijedi Kolinda. Istrage su pokrenute za vrijeme HDZ-ove vlade", rekla je Maletić i podsjetila da je "Milanović tražio da se obustavi istraga protiv bivše šefice porezne uprave".

Pročitajte više