Newtown mjesec dana nakon pokolja: "Teško je vjerovati da naše djece više nema, naša srca su slomljena"

Foto: AFP

PROŠLO je točno mjesec dana od stravičnog masakra u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu, u kojem je poremećeni Adam Lanza usmrtio 20 mališana i šestero nastavnika. Roditelji preminule djece ni danas ne mogu mirno spavati, motiv napada još uvijek je nepoznat, a prema svemu sudeći, na kraju će sve ipak ostati na nagađanjima.

Nikome nije jasno kako je pomahnitali Adam Lanza mogao bezosjećajno ubiti nevinu djecu i njihove nastavnike. Mjesec dana kasnije, tuga roditelja je velika kao i onog dana kada se masakr dogodio. Oni su u ponedjeljak obilježili tužnih mjesec dana otkako su im njihova djeca iznenada i na okrutan način oduzeta. U rukama su držali fotografije svoje nasmiješene djece i sa suzama u očima pozvali vlasti da hitno poduzmu mjere kako bi se spriječile slične tragedije.

"Teško je danas biti ovdje. Nekad mi se čini kao da je sve bilo jučer, a nekada kao da je prošlo mnogo godina. Svako jutro očekujem svog sina da mi se uvuče u krevet prije odlaska u školu i zagrli me. Teško je vjerovati da ga nema", kazala je Nicole Hockley, čiji sin Dylan je bio jedan od Lanzinih žrtvi.

I ostali roditelji držali su u rukama fotografije svoje ubijene djece poručivši da neće dopustiti da njihovim gradom zavlada mržnja.

"Naša srca su slomljena, ali naš duh nije. Kako bismo na pravi način odali počast djeci koja su izgubila svoje živote, borit ćemo se i utjecati na vlasti da što prije poduzmu potrebne mjere i spriječe oružano nasilje", poručili su roditelji.

Pročitajte više