Ninčeviću osam godina zatvora za ubojstvo redara i ranjavanje gosta diskoteke Shakespeare

HRVOJE NINČEVIĆ osuđen je na šibenskom Županijskom sudu nepravomoćno na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora za ubojstvo Romana Bakovića i ranjavanje Marija Barića, gosta splitske diskoteke Shakespeare. Pojedinačno, za ubojstvo je Ninčević dobio sedam godina, a za ranjavanje godinu i pol dana zatvora.

Nikad kraja

Slučaj se povlači nevjerojatnih 10 godina. Vrhovni sud tri puta je ukidao osuđujuće presude protiv Ninčevića. Nakon što ga je na šest i po godina zatvora u Splitu osudio sudac Slavko Lozina, slučaj je prebačen u Šibenik. Dvaput su Ninčevića osudili na po deset godina zatvora, no Vrhovni sud vratio je predmet pred novo sudsko vijeće, s naputkom da se kod odmjeravanja sankcije nije dovoljno vodilo računa o tome da je Ninčević bio znatno smanjeno ubrojiv, odnosno, da se uplašio korpulentnog Bakovića. 

Čeka ishod postupka na slobodi

U strahu za goli život Ninčević je zgrabio pištolj i ispalio hitac koji je pogodio Bakovića u trbuh. Umro je od sepse u splitskoj bolnici deset dana kasnije. Metak je slučajno pogodio i gosta Barića, koji je prošao kroz nekoliko operacija i danas ima ozbiljne zdravstvene poteškoće.

Premda je osuđen na više od pet godina zatvora, Ninčević neće u zatvor, jer je već proveo maksimalnih tri i pol godine u pritvoru, pojasnio nam je predsjednik sudskog vijeća sudac Branko Ivić. Ninčević će tako na slobodi čekati ishod žalbenog postupka.

Pročitajte više