Ništa od dogovora: Sindikati se međusobno razilaze u zahtjevima, liječnici i medicinske sestre ne odustaju od štrajka

Foto: Ranko Šuvar / CROPIX

ZAVRŠEN je sastanak u Ministarstvu zdravlja između resornog ministra Rajka Ostojića i sindikata, ali bez dogovora. Došlo je do razilaženja među samim sindikatima oko dogovora za novi kolektivni ugovor, pa se pregovori nastavljaju u utorak.

Spomenki Avberšek iz Samostalnog sindikata u zdravstvu nedopustivo je da, kada traju pregovori, da bude separatnih pregovora i konzultacija.

Ljuta je naime, što se Sindikat liječnika i Sindikat medicinskih sestara razilaze s prijedlozima ministra Ostojića, koji je prvo predložio da rok za postizanje dogovora oko budućeg Kolektivnog ugovora bude 31. prosinca, a potom i 30. rujna, no medicinske sestre i tehničari zahtijevaju da taj rok bude do 31. kolovoza.

Čelnik Sindikata liječnika Ivica Babić smatra da nema što raspravljati sa samostalnim sindikatima te da je rok koji su oni postavili za postizanje dogovora, razuman rok.

Od Vlade danas, kaže, nisu dobili prijedlog Kolektivnog ugovora, no nada se da će isti dobiti u utorak na novom sastanku. Liječnici i medicinske sestre i dalje ne odustaju od štrajka, dok je Avberšek iz Samostalnog sindikata rekla da oni u štrajk neće ići.

Pročitajte više