Nitko nije došao na ročište za prodaju tvornice Kamensko, čekaju nižu cijenu

Foto: GoogleMaps

PRED stečajnom sutkinjom Nadom Kraljić u prostorijama Trgovačkog suda u Zagrebu danas u 10 sati nije se pojavio ni jedan ponuditelj za kupnju 6000 kvadrata tvornice Kamensko. Ročište je zaključeno u svega pet minuta, a novi natječaj za prodaju atraktivne zgrade uništene tvornice Kamensko bit će vjerojatno raspisan u siječnju.

Podsjetimo, kako je Index prvi pisao, početna cijena ove atraktivne zgrade-tvornice u širem centru Zagreba bila je 73,4 milijuna kuna, a prodaje se usmenom javnom dražbom. Trgovački sud u Zagrebu po stečajnom sucu Nadi Kraljić objavio je zaključak o prodaji u studenom ove godine. Prvotna procjena iznosila je i 120 milijuna kuna, no na prvi natječaj izlicitirana je minimalna cijena od 73,4 milijuna kuna.

Do objave članka na Indexu u ponedjeljak nitko nije ni znao za prodaju, a iznenađene su ostale i  bivše radnice Kamenskog od kojih je jedna i u Odboru vjerovnika. Potencijalne investitore nije pozvao nitko od hrvatskih političara, uključujući predsjednika Ivu Josipovića, iako tvrde da neprestano prate stanje oko Kamenskog.

> To je pravi put: Dok se Josipović naslikava s radnicama, u tajnosti se prodaje zgrada Kamenskog

> Josipović o aferi Kamensko: Učinio sam samo ono što sam mogao


Riječ je o dvije nekretnine od čega prva ima kvadraturu od 5968 metara kvadratnih na adresi Reljkovićeva 8 kvadratnih te druga na adresi Reljkovićeva 10 zajedno s dvorištem. Prema poslovno planskoj dokumentaciji ondje bi trebala biti zgrada poslovno-stambene namjene.

Kada smo sa stečajnim upraviteljem Zdravkom Mitakom razgovarali početkom ovog tjedna do tada nitko nije preuzeo dokumentaciju za prodaju. Prema informacijama Indexa posljednja procjena vještaka za zgradu Kamenskog bila je 93 milijuna kuna, no na prvoj dražbi izvješena je cijena od 73,4 milijuna kuna.

Istraga i dalje traje

Valja naglasiti kako istraga za Kamensko i dalje nije završena. Ministar policije Ranko Ostojić svojevremeno je rekao u emisiji Nedjeljom u dva da istraga nije našla ništa te da je to "gotovo". Iz DORH-a su nam više puta potvrdili da to nije točno te se istraga nastavlja.Od 2011. godine DORH nije odgovorio na pitanje: Tko je uništio Kamensko?

Podsjetimo kako je nedavno ravnatelj policije Oliver Grbić prozvao glavnog bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića zbog zaustavljanja istrage u Aferi Kamensko. Tako je spomenuo i ulogu predsjednika Hrvatske u zaustavljanju istrage.

"Govorim o trokutu između predsjednika Ive Josipovića, tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i Ninoslava Pavića", rekao je Grbić. Predsjednik Josipović nije nam htio odgovoriti na upit o ovom slučaju unatoč četiri požurnice i isteku zakonskog roka od dva tjedna.

 

Pročitajte više