Njemački investitor za opstruiranje projekta pola u Motovunu optužio i Wolfganga Kulterera

Screenshot: HRT

NJEMAČKI investitor Georg List, koji je neke istarske političare prozvao za reket i blokadu milijunskog projekta pola u Motovunu, zadao je mnogo posla DORH-u i hrvatskom pravosuđu.

Osim istarskih političara, List za opstruiranje projekta optužuje i bivšeg čelnika Hypo banke Wolfganga Kulterera, poznatog po brojnim aferama, između ostalog i kao aktera suđenja Ivi Sanaderu za slučaj Hypo.

> Propali polo projekt u Motovunu: Njemački investitor optužio Jakovčića i lokalne političare za reket

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon što je slučaj dospio  u javnost, potvrdilo predistražne radnje u slučaju polo projekta kraj Motovuna, javlja HRT.

Saborski zastupnik Damir Kajin traži da DORH detaljno istraži Listove optužbe. DORH pozivaju i u IDS-u, u kojem o Listovim optužbama, kažu, ne znaju ništa.

Hrvatska - mala zemlja za velike mutne poslove


Među onima koje List optužuje je i bivši čelnik Hypo banke Wolfgang Kulterer. List je s Hypom završio i na sudu jer mu je, kako je ispričao HRT-u, Kulterer istodobno i financirao i opstruirao projekt u dosluhu s IDS-ovcima.

Ovih dana istraga u Austriji otkriva da je Kulterer mutnim poslovima u Hrvatskoj pribavio oko 5 milijuna eura. Izvlačio je novac iz posrnulog Purisa, ali i turističkih projekata. Zanimljivo, traktor koji u Motovunu obrađuje Listovu zemlju za Puris, registriran je upravo na Kulterera.

Očito je da afera Hypo i podmićivanje Sanadera nisu bili jedini mutni posao kojim se Kulterer tijekom godina bavio u Hrvatskoj.

> Bivši direktor Hypo banke i njegov pomoćnik krali novac kroz projekt u Vodnjanu

 

Pročitajte više