Nova Uprava s radnicima ušla u RIZ

ZAGREBAČKI RIZ Odašiljači imaju novu Upravu koja je danas s radnicima, nakon višesatnih prosvjeda koje su čuvali zaštitari, ušla u krug tvornice. Staru je upravu na čelu s Kamilom Vranom sredinom listopada smijenila predsjednica Nadzornog odbora Vesna Čižmar, a radnici se nadaju kako je ovo napokon i kraj višemjesečne agonije RIZ-ovaca koji su upozoravali na netransparentno poslovanje i nezakonito trošenje novca.

Sindikalna povjerenica u RIZ-u Marina Glokević ističe da je stara uprava opljačkala RIZ. "Da je ova Uprava u mjesec dana potrošila silne količine novaca i to na takve stvari kao što je 250 tisuća kuna za zaštitare, za PR agenciju 50 tisuća kuna, za uređenje svojih poslovnih prostora, samo za namještaj što su si naručivali, oko 60 tisuća kuna", ističe Glokević.

Sad već bivši predsjednik Uprave Kamilo Vrana, smatra kako cijeli postupak nije proveden u skladu s propisima te najavljuje: "Ovo nije kraj, bit će sankcija". "Ono što je provedeno je provedeno apsolutno bez suglasnosti znanja i suprotno interesima većinskog vlasnika. Dakle, gospođa je poduzela akcije koje su njezina odluka, ali nipošto mandat koji ima. Tražit ćemo da se preispitaju tako donesene odluke i da sukladno propisima, donesu odgovarajuća rješenja", naglasio je Vrana.

Nova Uprava na čelu s predsjednikom Željkom Marićem od Vlade i većinskog vlasnika AUDIO-a traže da podupre nove odluke. Uprava je upisana u sudski registar, a službeno je obavljena i primopredaja tvrtke, kažu u RIZ-u. Radnici i dalje ne odustaju od svojih zahtjeva da im se omogući radničko dioničarstvo u firmi gdje su mnogi od njih proveli cijeli radni vijek.

Pročitajte više