Nova drama na luksuznom kruzeru: Putnici zbog požara na motoru 24 sata proveli na pučini

NAKON što su zbog požara proveli više od 24 sata na otvorenom moru, putnici kruzera Azamara Quest danas su napokon pristali u malezijsku luku, javlja CNN.

Sudbina luksuznog kruzera Azamara Quest nije bila poznata gotovo 24 sata. U trenutku izbijanja požara nalazio se južno od Filipina. Vatra je navodno zahvatila jedan od motora, što je izazvalo pravu paniku među više od tisuću putnika koji su se u tom trenutku nalazili na kruzeru.

Policija, Hitna pomoć i autobusi čekali su kruzer u malezijskoj zračnoj luci kako bi čim prije reagirali u slučaju ozlijeđenih te kako bi preostale goste odvezli u hotel na sigurno.

Pet članova posade pretrpjelo je šok i oštećenja na dišnim putevima zbog udisanja velike količine dima, a jedan od njih teže je ozlijeđen. Među putnicima, na sreću, nije bilo ozlijeđenih.

Ovo je samo još jedan u nizu incidenata koji su se ove godine dogodili na nekim od najluksuznijih svjetskih kruzera. Ne treba ni podsjećati na katastrofu Costa Concordije, u kojoj su deseci putnika zbog nemara kapetana izgubili svoje živote. Samo mjesec dana kasnije, sestrinski brod Concordije ostao je bez struje usred oceana na nekoliko sati. Na sreću, nije bilo ozlijeđenih, ali trauma koju su proživjeli zasigurno je bila velika.

Pročitajte više