Nova jurilica u obiteljskoj floti Kerumovih: BMW M4 isti kao u reklami!

Foto: Index

SUDEĆI po obnovi flote, Kerumovima ide - nikad bolje! Tek što smo konstatirali kako su tri predstečajne nagodbe i otpis milijuna kuna dugova proslavili sa tri ultraskupa Mercedesa S klase, u garaži Koteksa uslikali smo novi ponos. Žuti BMW M4, znakovitih registracija, ST 9000 JK. Kako pape Kerum vozi Mercedes registracija ST 9000 ZK, snimljen prije deset dana kako gazi dva pješačka prijelaza i jedan pješački otok, velika je šansa da Joško Kerum našao zamjenu za svoj BMW M3 koji je, čini se, otpisan nakon brojnih ulaganja u poboljšanje performansi i izgleda.

Isti kao u reklami

M četvorka odnedavna je na tržištu i kupcima je BMW, neuobičajeno, u seriji ponudio manualnu mjenjačku kutiju. Za model je snimljena i efektna reklama. Pilot drifta po nosaču aviona, a BMW vozi kao po tračnicama. Kadrovi naglašavaju ručnu izmjenu brzina. Automobil je u dlaku kao i ovaj snimljen u garaži Koteksa. Boja, felge, sve je identično. Čini se kao da je naručivano: "Dajte mi onaj iz reklame".

Dva automobila za pola milijuna eura

U odnosu na Mercedes S AMG 6.3 od 330 tisuća eura, cijena nove Joškove igračke prava je sitnica. Nešto više od 100 tisuća eura traže za osnovni model, a ovaj ušminkani sigurno ima bar par desetaka tisuća eura višu cijenu. Riječ je o najsnažnijem modelu serije 4, kupe izvedenici "trice". Motor je izgubio dva cilindra pa sada ima šest cilindara, 431 KS i dva turbo punjača. Najveća brzina je 280 kilometara na sat, a sudeći po fotografiji iz Koteksa, sprijeda čak nema ni mjesta za registraciju. 

Otvorio jedan dućan, ali zato kupio četiri auta

Kako smo već pisali, predstečajnim nagodbama Kerumovih firmama dužnima preko milijardu i pol kuna omogućen je otpis 30 posto dugova, brisane su kamate, a rok plaćanja onoga što je ostalo iznosi četiri godine uz godinu počeka. Kerum je "vrhunski" iskoristio tu prvu godinu. Dućan je otvorio samo jedan, ali je zato uzeo tri Mercedesa i BMW pride. I to kakva. Sve sa vrha ponude. Teško da se ovako vozilo i u doba najljućeg ekonomskog prosperiteta kada su dućani po Splitu nicali kao gljive poslije kiše, a grad se cijeli žutio od Kerumovih kesa.

Kerumovi su eto, konkretan dokaz da u Hrvatskoj uspjeh u poslovanju i luksuz u životu ne moraju baš uvijek ići jedno sa drugim. Bitan i SDP-u i HDZ-u, Kerum se ne zamara poslovnim krahom, već hvata pozicije za još jedan mandat u Saboru, što bi mu trebalo omogućiti da i dalje nastavi ustaljenom praksom.

 

Pročitajte više