Nova teorija o nestanku 289 putnika: Boeing 777 srušio je SAD zbog straha od još jednog "11. rujna"!

Foto: FAH

BIVŠI predsjednik francuske aviokompanije Proteus Airlines tvrdi kako je Boeing 777 Malaysia Airlinesa na letu MH370 srušila američka vojska, javlja News.com.au.

Marc Dugain, bivši šef aviokompanije i stručnjak za zrakoplove, vjeruje da su Amerikanci naciljali MH370 jer su se bojali terorističkog napada zrakoplovom na svoju vojnu bazu "Diego Garcia" u Indijskom oceanu, a koji bi bio razmjera poput napada 11. rujna.

"Diego Garcia" je teritorij koji izvorno pripada Velikoj Britaniji, ali ju SAD još od 70-ih godina prošloga stoljeća koristi kao vojnu bazu i stanicu za opskrbljivanje gorivom.

Dugain u analizi objavljenoj u francuskom listu Paris Match smatra da velika potraga za malezijskim zrakoplovom neće dati rezultata jer se olupina navodno ne nalazi tamo gdje je spasioci traže.


"Riječ je o vrlo snažnoj vojnoj bazi. Iznenađujuće je da su Amerikanci izgubili svaki kontakt s nestalim zrakoplovom. Bez da ulazimo u teorije zavjere, moguće je da su upravo Amerikanci srušili taj zrakoplov", izjavio je Dugain.

Fotografije pokazale dijelove zrakoplova na plaži?

Dugain se pita kako je moguće da, u današnje vrijeme visoke tehnologije, objekt dugačak 63 metra nestane bez traga, i smatra da netko namjerno želi zataškati dokaze. Navodi i svjedočenja lokalnog muškarca s Maldiva koji je na dan pada navodno viđen "veliki avion koji leti jako nisko" prema Diegu Garciji.

Dugain tvrdi i kako je imao pristup fotografijama na kojima se nekoliko dana nakon nestanka zrakoplova mogao vidjeti neobičan objekt na jednoj plaži na Maldivima, a za koji se sumnjalo da je dio Boeinga 777.

Američke su vlasti i prije više puta odbacivale bilo kakvu povezanost s nestalim zrakoplovom, a ova nova teorija samo je jedna u nizu u pokušaju da se otkrije sudbina još uvijek nestalih 289 putnika i članova posade.

Pročitajte više