Novi detalji pucnjave u Newtownu: Lanza je u manje od pet minuta na djecu i učitelje ispalio 154 metka

Foto: ABC

ADAM LANZA, koji je u osnovnoj školi Sandy Hook prošle godine ubio dvadesetero djece i šestero odraslih, ispucao je 154 metka u manje od pet minuta, potvrdila je istraga. Kako prenosi Reuters, u njegovom domu pronađen je pravi arsenal oružja - nekoliko tisuća metaka, pištolji i mačevi.

Istražitelji su u domu Adama Lanze pronašli i isječak iz novina o masovnom ubojstvu koje se dogodilo u kući koju je dijelio sa svojom majkom, ali i skriveni sef u njegovoj sobi, u kojem su pronađeni pištolj i puška. Otkriveni su i noževi i pištolji, računi iz streljane te certifikat za majku i sina Nacionalne organizacije za oružje.

Za najsmrtonosniji školski napad u američkoj povijesti, Lanza je koristio oružje koje ima "punjenje" od 30 metaka u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtonu, objavio je guverner Connecticuta Dannel Malloy.

Podsjetimo, Lanza je krvavi pohod 14. prosinca počeo u svom domu, gdje je ubio svoju majku Nancy Lanzu. Potom se odvezao u školu koju je nekada pohađao i naoružan jurišnom puškom i dva pištolja ubio je 20 djece, šest zaposlenika i potom sebe. Motiv ubojstava i dalje nije poznat.

Pročitajte više