Novi detalji strave u BiH: Djevojci lice rezali vrućim nožem, tjerali je da vuče kola i seksa se sa psima

OBJAVLJENI su novi stravični detalji desetogodišnjeg života u ropstvu u BiH danas 19-godišnje djevojke iz Njemačke po imenu Karla. Sad kad su bračni par Milenko i Slavica Marinković u pritvoru, njihovim se susjedima razvezao jezik o svemu onome čemu su svjedočili tijekom godina, a o čemu u strahu pred Marinkovićima nisu nikome ništa govorili.

> Strava u BiH: 10 godina fizički i psihički zlostavljali, mučili i izgladnjivali zatočenu djevojčicu iz Njemačke

Tjerali je da poput kobile vuče zaprežna konja

Tako je Esed Resić za Bportal.ba ispričao kako je jednom prilikom vidio nesretnu djevojku kako vuče zaprežna kola umjesto konja: "Govorili su `hija, hija`, kao da tjeraju konja. Pogledam, ne vidim konja. Onda vidim da ona vozi kola, dok se oni smiju". Potvrdio je kako su osim Marinkovića djevojku zlostavljali i njihovi rođaci.

Drugi stanovnik ovog sela ispričao je kako je vidio Marinkoviće kako nesretnu djevojku tjeraju da skoči sa velikog plasta sijena. "Smijali su se i govorili joj da ne smije skočiti na noge, već na glavu, kao da skače u vodu", kaže on.

Susjedi pričaju i kako je fizičko zlostavljanje djevojke sezalo do te mjere da su je po licu rezali vrućim nožem, tjerali je da jede stočnu hranu, a zlostavljali su je i seksualno. Osim što su je tjerali na seks mnogim muškarcima koje su dovodili u kuću, navodno su je tjerali i na seks sa psima i pritom se smijali.

Smještena u sigurnu kuću

Karla je konačno spašena proteklog tjedna, 17. svibnja, a pronađena je u teškom psihičkom i fizičkom stanju, s ožiljcima po cijelom tijelu i teška jedva četrdesetak kilograma. Nakon toga je smještena u sigurnu kuću, a iz tužiteljstva Tuzlanskog kantona jučer su kazali kako se već znatno bolje osjeća. Istraga ovog zločina i dalje je u tijeku.

Pročitajte više