Novi incident na hrvatskim prugama: Zbog kvara se putnički i brzi vlak našli se na istom kolosijeku

JUČER novi incident na hrvatskim prugama! Putnički i brzi vlak su se, zbog kvara, našli na istom kolosijeku. Srećom, nije došlo do sudara!

"Dana 6. studenoga 2012. u 16.15 sati u kolodvoru Plase izbjegnut je izvanredni događaj. Naime, zbog kvara kolodvorske postavnice u kolodvoru Plase brzi vlak koji se kretao u smjeru Rijeke vozio je propisanom brzinom do maksimalnih 20 kilometara na sat. No, omogućen mu je ulaz na isti kolosijek kolodvora na kojemu je stajao putnički vlak koji je vozio na relaciji Rijeka-Moravice. Signalno-sigurnosni uređaji odmah su zablokirali prolazak i brzi vlak zaustavljen je oko 150 metara od putničkog vlaka", izvijestili su iz HŽ-a.

"Očevid su obavili policijski službenici PU Primorsko-goranske PP Rijeka te istražno povjerenstvo HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga. Dok ne bude utvrđen točan uzrok incidenta, prometnik koji je u to vrijeme bio dežuran privremeno je udaljen iz HŽ Infrastrukture. Željeznički promet na toj je dionici normaliziran u 19.35 sati", dodaju iz HŽ-a te poručuju: "Ispričavamo se putnicima zbog poteškoća koje im je uzrokovao ovaj događaj te ih molimo za razumijevanje".

Pročitajte više