Novi predsjednik HGK bit će izabran za oko mjesec dana

Foto: Hina

U HRVATSKOJ gospodarskoj komori ozračje je sada mnogo demokratičnije, moglo se čuti danas na sjednici skupštine HGK na kojoj su usvojene izmjene statuta. Novi predsjednik HGK bit će izabran za oko mjesec dana.

Izmjenama statuta HGK usvojena je, među ostalim, odredba po kojoj skupština može sudjelovati u donošenju financijskih odluka u visini 5 milijuna kuna i do tog iznosa kada Upravni odbor procijeni da je to potrebno. VD predsjednice Sabina Škrtić izrazila je zadovoljstvo jer su načinom usvajanja izmjena statuta potvrdili viziju promjena u Komori.

"Smatram ovo vrlo važnim korakom jer smo s ovim izmjenama zaista digli na jednu višu razinu kriterije i uopće transparentnost u upravljanju i radu ove institucije", rekla je Škrtić.

Na ozračje u HGK nakon smjene Nadana Vidoševića, osvrnuo se jedan delegat iz Koprivnice. "Rekao bih da je bitna promjena sada da se uvažila struka, mišljenje, iskustvo, a i demokratičnost postupka se bitno promijenila u odnosu na ranije. To ulijeva optimizam da ona vizija o kojoj smo raspravljali na zadnjoj sjednici ima šanse i da ćemo mi kao članovi skupštine i dalje podržavati takav pristup i takav način rada", rekao je delegat.

Škrtić je otkrila da se izbor novog predsjednika HGK očekuje za oko mjesec dana te da se ona neće kandidirati. "Očekujemo da u idućih mjesec dana bismo mogli završiti s tom procedurom, gdje će opet Skupština i Upravni odbor, tijela ove institucije odigrati onu najznačajniju ulogu odabrati čovjeka ili gospođu koja bi trebala voditi ovu instituciju u iduće četiri godine", najavila je Škrtić.

Pročitajte više