Novi problemi za splitskog dilera: Pivac i supruga optuženi da su iznudili gotovo milijun kuna

Foto:Ilustracija

MIRO PIVAC, splitski diler osuđen na pet i pol godina zatvora zbog šverca kilograma kokaina iz Amstedama, optužen je zajedno sa suprugom Kristinom, s kojom se 2012. godine vjenčao u zatvoru, za iznudu gotovo milijun kuna od 42-godišnjeg I. R., kojem je prije više godina posudio 8.000 eura uz mjesečnu kamatu od 20 posto.

Zaprijetio dužniku da će završiti na dnu Bračkog kanala

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u optužnici navodi da je Pivac zaprijetio oštećenom kada mu je ovaj prestao plaćati. Poručio mu je da će završiti na dnu Bračkog kanala i da će mu dignuti kuću u zrak. Premda je I. R. Pivcu isplatio 300 tisuća kuna, to nije bilo dovoljno pa mu je pod prijetnjama morao prepisati kuću u Stobreču, vrijednu ne manje od 78 tisuća eura tako da se ukupna šteta cijeni na 970 tisuća kuna.  

Supruga prijetila prostitutkama i narkomanima

Kristina Pivac tereti se, pak, da je prisilila I. R. da sklopi fiktivni ugovor o najmu temeljem kojeg je u par godina dobila ne manje od 15 tisuća kuna. Prijetila je oštećenom da će joj suprug u suprotnom napuniti kuću prostitutkama, narkomanima i osobama iz krim miljea.

 

Pročitajte više