Novi problemi za vlasnika propalog SMS-a: Srđan Mladinić optužen za štetu od 20 milijuna kuna!

NOVI problemi za Srđana Mladinića, jednog od glavnih aktera afere Spice i vlasnika propalog SMS-a. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo ga je za zloporabu položaja i ovlasti, zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju te zloporabu stečaja. Šteta je višemilijunska.

Izvukao 5,7 milijuna kuna na pozajmice i službena putovanja?

Mladinića terete da je od 2004. do 2009. godine kao jedini osnivač i član Uprave SMS-a u više navrata zatražio isplate s računa društva neistinito prikazajući u knjigovodstvu taj iznos kao pozajmice ili troškove službenih putovanja, premda je znao da firma ne ostvaruje dobit koja bi opravdala takve isplate, čime je SMS oštetio za više od 5,7 milijuna kuna.

Terete ga i da tijekom 2008. i 2009. godine nije naložio računovodstvu obračun i uplatu poreza na dodanu vrijednost za usluge marketinga oštetivši državni proračun za 145 tisuća kuna.

Nije naplatio potraživanja, lažirao bilancu...

Mladinić je optužen i da u razdoblju od 2006. do 2009. godine nije poduzeo potrebne radnje da naplati potraživanja s osnova pozajmica i kredita pravnim i fizičkom osobama u iznosu od 13,7 milijuna kuna, neistinito prikazajući u bilanci kako društvo pozitivno posluje. Zbog toga je SMS kod otvaranja stečajnog postupka početkom veljače 2010. godine imao gubitak iznad razine kapitala i pričuva za više od 42,6 milijuna kuna.

Mladiniću su natovarili i štetu od 195 tisuća kuna, koja potječe od isplata s računa društva tijekom 2009. godine, koje je opravdao troškovima službenih putovanja.

Pročitajte više