Novi tjedan, novo obećanje, novi rok: Radnici Dine i Diokija dobit će možda plaću sljedeći tjedan

RADNICI Dine i Diokija sutra bi konačno mogli dočekati kraj višemjesečne agonije. Iz Uprave Diokija priopćili su da bi trebalo biti dano bankovno jamstvo za turskog investitora Čališkana te bi krenula isplata zaostalih plaća. To se već trebalo riješiti, a sindikalist Predrag Mihaljević ističe kako ih nitko nije obavijestio zašto isplata i provedba kasne.

"Mislim da je to trebao objaviti Leo Dolezil, koji je pregovarao u ime Diokija, pošto je objavio da će se početkom tjedna sve riješiti. Evo, tjedan je opet završio, nije se riješilo. Mislim Leo Dolezil je tu jako puno toga napravio i mislim da će se to sljedeći tjedan i realizirati. Naravno, to je samo mišljenje i to je samo neko uvjerenje", istaknuo je Mihaljević.

Rumenović: Čekamo da se finalizira dogovor i dogovori datum isplate plaća

Sindikalist i predsjednik Nadzornog odbora Diokija, Zdravko Rumenović, vjeruje da će se obećanja konačno ispuniti. "To je jedino što sada čekamo, da dobijemo i da se to finalizira i da se konačno kaže i odredi datum kada će biti isplata plaća jer je to ušlo u dugački vremenski period koji je više praktički neizdrživ. Sad je došlo do finalizacije, vjerujem da će više neće biti problema i da će to tijekom sutrašnjeg dana ili u narednim danima definitivno biti isplaćene plaće", rekao je Rumenović, koji ne skriva i da polako gube strpljenje.


"Ako to sutra ne bude definitivno riješeno, onda ne znamo što će biti jer vlada takvo nezadovoljstvo u Dini i Diokiju, to vam je jasno", kaže Rumenović, koji ne skriva razočaranje što se zaključenje posla toliko oduljilo.

"Mi svi radnici smo razočarani jer to traje već mjesec i pol dana, to je činjenica, ali nažalost, procesi koji se odvijaju u našem društvu i svemu tome, nisu brzi. Kakva je situacija i kakvo je vrijeme, neka se to sada konačno stavi ad acta, neka se isplate te plaća i neka se počne s drugom fazom restrukturiranja. To podrazumijeva nastavak proizvodnje najprije na Dini, a onda ćemo kasnije vidjeti što će biti sa zagrebačkom lokacijom", poručuje Rumenović.

Pročitajte više