Novinarka HRT-a Helena Krmpotić na Facebooku: Nabijem na kurac Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o presudi!

NOVINARKA HRT-a Helena Krmpotić na svom je Facebook profilu nakon presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču ostavila sljedeći status:

"Nabijem na kurac Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o Domovinskom ratu i oslobađajućoj presudi. Da barem malo nalikujemo na državu već danas bi bili spaljeni na lomači na Markovom trgu".



S vrijeđanjem državnog vrha Krmpotić je nastavila i u komentarima na svoj status, pa je tako premijera i predsjednika prozvala i "izdajicama hrvatskog naroda" te dodala da bi "im glave namontirala tamo na ćošak da se psi mogu popišat na njih". S obzirom na ove navode, Index je poslao upit HRT, iz kojeg smo dobili odgovor.



"Upoznati smo sa slučajem za koji pitate te smo još u petak (16. studenog) pokrenuli interne postupke u konkretnom slučaju. Istup kolegice, HRT smatra govorom mržnje koji je kao takav apsolutno nedopustiv, osobito za novinare i još k tome novinare Informativnog programa javnog servisa. Interni postupci su u tijeku pa u ovom trenutku ne možemo govoriti o sankcijama", priopćili su s HRT-a.

Prije nekoliko dana još je jedan poznati HTV-ov novinar šokirao javnost svojim statusom na Facebooku. Denis Latin napisao je: "Ponekad mi bude žao što Hitler nije ostvario neke svoje zamisli", a status je preuzeo od Enesa Čelosmanovića, poznatog i kao "E Che". Status je bio ilustriran E Cheovom fotomontažom na temu izraelskog granatiranja Gaze u, kako insinuira autor, "produkciji" SAD-a.

Nakon što su mediji prenijeli informaciju o statusu kojeg je objavio na svom profilu, Latin je izbrisao status i napisao: "Ispričavam se! izbrisao sam!".

Pročitajte više