Novoj demokratskoj stranci Borisa Tadića ponuđen ulazak u vojvođansku vladu

Screenshot: YouTube

NOVOJ demokratskoj stranci (NDS) Borisa Tadića ponuđeno je da uđe u vojvođansku vladu, čime bi se pridružili strankama vladajuće koalicije koju čine Demokratska stranka (DS), Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), objavljeno je u utorak poslije sastanka čelnika ovih partija u Novome Sadu.

Tadić je izjavio da je taj prijedlog službenog karaktera, no iako "nije konkretiziran", zastupnici NDS-a će već na sljedećoj sjednici svoje nastupe usuglašavati s dosadašnjom većinom.

Klub zastupnika NDS-a u Skupštini Vojvodine čine bivši članovi DS-a koji su razočarani vodstvom prešli u stranku bivšeg predsjednika Srbije i DS-a.

Uvjet: Stabilna koalicija

Aktualni predsjednik DS-a i vojvođanski premijer Bojan Pajtić je rekao da proširenje vladajuće koalicije treba graditi na zajedničkim strateškim ciljevima do 2016.

Dodao je da je uvjet za DS da ta koalicija bude stabilna do 2016. i da će u tom slučaju njegova stranka biti "pouzdan partner".

Proširivanjem vladajuće koalicije NDS-om, odnosno njezinom rekonstrukcijom osiguran je opstanak DS-a u vlasti Vojvodine.

Time je onemogućeno Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da pridobivanjem LSV-a i NDS-a sruše aktualnu vojvođansku vladu na čelu s Pajtićem.

Pročitajte više