Obami stižu čestitke iz cijelog svijeta! Pogledajte kako izgledaju naslovnice svjetskih medija!

U GALERIJI pogledajte kako danas izgledaju naslovnice svjetskih medija.

Jedan od prvih koji je čestitao Baracku Obami na pobjedi bio je čelni čovjek Europske unije Herman van Rompuy. "Vrlo smo sretni zbog reizbora!", napisao je Van Rompuy na Obaminom Twitter profilu.

Nešto kasnije Rompuy i Barrosso objavili su službenu izjavu vezanu uz pobjedu Obame. "SAD je ključni strateški pratner Europske unije i veselimo se što ćemo nastaviti suradnju s Obamom koju smo uspostavili u ove protekle četiri godine.", stajalo je između ostalog u službenom priopćenju.

Rasmussen: Veselimo se nastavku suradnje s Obamom

Britanski premijer David Cameron čestitao je "svom prijatelju Baracku Obami" i poručio da će raditi zajedno da pokrenu svjetsku ekonomiju.

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz također je putem Twittera čestitao Obami: "Europski parlament veseli se jačanju suradnje s predsjednikom Obamom. Ono što ujedinjuje Eu i SAD je jače od onoga što nas dijeli. Čestitke Obami i Bidenu".

Norveški premijer Jens Stoltenberg čestitao je Obami i poručšio da će nastaviti svoju dobru suradnju.

Čestitka je stigla i od Putina, a CNN piše kako je i ruski parlament primio vijest o pobjedi Obame vrlo pozitivno.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu čestitao je Obami riječima: "Strateški savez između Izraela i SAD-a je jači nego ikad"

Francuski predsjednik Francois Hollande u čestitci Obami kazao je kako je Obamina pobjeda jasan izbor za otvorenu, ujedinjenu Ameriku.

Pročitajte više