Obdukcija ljubavnice Željka Mitrovića otkrila kobnu kombinaciju anestetika i kokaina

Foto: Blic/Facebook

OBDUKCIJA tijela pokojne Ivane Bodrožić, kćeri vojvođanske političarke Nade Bodrožić te ljubavnice srpskog TV mogula Željka Mitrovića, pokazala je kako je 31-godišnjakinja u trenutku smrti u tijelu imala veću količinu kokaina, javlja Blic.

Blic neslužbeno doznaje da je Ivana u organizmu imala i veće količine anestetika propofola zbog čega joj se usporilo disanje što je na kraju dovelo do gušenja te zastoja rada srca.

Ivana je propofol uzela nakon što u sobi beogradskog hotela Hyatt nije mogla zaspati jer je kobnog dana konzumirala veće količine kokaina. Lijek se inače koristi za anesteziju u operacijskim salama.

Kako nije mogla zaspati, pozvala je reanimatora, 50-godišnjeg Ljubišu P. iz Vojnomedicinske akademije (VMA) koji ju je odvezao u bolnicu gdje ju je medicinska sestra stavila na infuziju. U VMA tvrde da propofol nije dobila kod njih. Nakon infuzije, Ljubiša ju je vratio u hotel, a tada je uzela dvije ampule propofola.

"Kako je obdukcija pokazala, kombinacija kokaina uz propofol bila je kobna. To joj je usporilo disanje i rad srca zbog čega je došlo do gušenja i na kraju prestanka disanja i rada srca", otkrio je izvor iz Tužiteljstva za Blic .

Vjeruje se i da modrice na njezinom tijelu nisu nastale nasilnim putem.

Preminulu Ivanu je čistačica u hotelu pronašla u sobi kada je u nju ušla 11. prosinca. Na sebi je imala zabodenu kanilu i injekciju, a još jedna je bila na podu. Beogradska policija odmah je kriminalistički obradila cijelo područje.

Uskoro se došlo i do imena Ljubiše s VMA i medicinske sestre Sofije K., koja ju je i ranije navodno opskrbljivala kobnim propofolom.

"Oboje je saslušala i vojna policija. On je priznao da ju je vozio na VMA, ali ne i da joj je prodao anestetik. Na poligrafu se ne može reći ni da je pao ni da je prošao jer je imao čudne reakcije. Sofija je sve negirala. Riječ je ipak o drugoj sestri, ali stavljanje kanile nije kazneno djelo, dok opskrba propofolom jest. Zato ćemo istragu nastaviti, ako se pokaže da je anestetik došao s VMA, odgovarat će svi, i šef odjela", rekao je sugovornik blizak vojnim službama.

Pročitajte više