Objavljena snimka: Pogledajte kako je označeni novac završio u košu ispred Budimirovog ureda!

Foto: klix.ba

FEDERALNA televizija objavila je snimke nadzorne kamere postavljene u hodniku ispred ureda predsjednika FBiH Živka Budimira u Mostaru. Na njima se vidi, kako se navodi, da je torbica s označenim novcem završila u košu za kišobrane.

Objavljena snimka nastala je 26. travnja. Tada je državna tužiteljica Dijana Kajmaković, u pratnji pripadnika SIPA, ušla u Budimirov kabinet s namjerom da ga uhiti.

Budimir je u to vrijeme bio u svom sarajevskom uredu, ali se u njegovom kabinetu u Mostaru nalazio Ivan Knezović, jedan od svjedoka insajdera, koji mu je, prema planu Tužilaštva BiH, trebao predati označeni novac u takozvanom simuliranom otkupu, navodi FTV.

S obzirom na to da Budimir nije bio u uredu, plan je propao, a kamere su potom zabilježile kako je Kajmaković izvela Knezovića u hodnik i rekla mu gdje da sjedne. Više puta Knezović bezuspješno pokušava torbicu s novcem ubaciti u koš za odlaganje kišobrana, koji je pored vrata kabineta Živka Budimira.

Napokon, kada pripadnik SIPA okreće leđa, Knezović koristi priliku i torbicu s novcem ubacuje u koš za odlaganje kišobrana. Nekoliko sekundi poslije, Knezović se počinje udaljavati od koša. Prelazi na drugi stolac, a nedugo zatim na treći. Dvadesetak minuta poslije tužiteljica Kajmaković naređuje pripadnicima SIPA da odvedu Knezovića.

Tog dana Ivan Knezović nije uhićen. Tužitelji ga nisu uhitili ni mjesec dana poslije. Torbica s označenim novcem koju je ubacio u koš za odlaganje kišobrana ispred kabineta Živka Budimira nije navedena na popisu dokaza koje je Tužilaštvo podnijelo Sudu BiH. Gdje se nalazi torbica i novac - zasad nitko ne zna, navodi FTV.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

Pročitajte više