Obje članice Pussy Riot puštene na slobodu!

Foto: Sreenshot YouTube/Euronews

ČLANICA punk skupine Pussy Riot Marija Aljohina puštena je jutros na slobodu u okviru amnestije koju je prošlog tjedna proglasio ruski predsjednik Vladimir Putin, potvrdio je u ponedjeljak njen odvjetnik agenciji RIA Novosti.

"Marija Aljohina je na slobodi" izjavio je Pjotr Zajkin i dodao: "Svi dokumenti su potpisani".

Ruski predsjednik je najavio da će u okviru amnestije biti oslobođena i druga članica skupine, Nadežda Tolokonjikova, što se i dogodilo svega nekoliko sati nakon oslobođenja Aljohine, prenose ruski mediji.

"Nađa je slobodna", objavio je na Twitteru njen suprug Pjotr Verzilov u ime skupine Vodna koja je objavila fotografiju mlade Tolokonjikove okružene novinarima. Tolokonjikova (24) je krajem dana, prema lokalnom vremenu, izišla iz zatvorske bolnice.

Aljohina: moje puštanje na slobodu je predstava za javnost

Članica punk skupine Pussy Riot Marija Aljohina je nakon oslobođenja iz zatvora rekla da je njeno puštanje na slobodu "predstava za javnost" i da bi odbila napustiti zatvor da joj je ostavljena ta mogućnost.

"Ne smatram to humanitarnim činom", rekla je Aljohina za TV kanal Dožd.

Tolokonjikova (24) i Aljohina (25) bile su osuđene na dvogodišnju kaznu zatvora zbog "punk molitve" u moskovskoj katedrali protiv Putina i njegovih tijesnih veza s ruskom pravoslavnom crkvom.

Pročitajte više