Obustavljena humanitarna akcija za obitelj Šišak: Božidar i Ivana u teškom stanju, odlazak na liječenje upitan

Foto: Facebook

"DIRNUTI iznimnom empatijom koju su svi građani Hrvatske pokazali u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za liječenje Božidara i Ivane Šišak, a zbog iznimno teške situacije u kojoj se oboje nalaze, zbog koje je odlazak na liječenje upitan želimo javnosti informirati o obustavljanju humanitarne akcije", priopćila je Udruga Ljubav na djelu. 

Izjavu u ime obitelji Šišak dao je Ivanin brat, Zoran Balija:

"Trenutno je Božidar još uvijek hospitaliziran na onkologiji KBC-a Rebro i nažalost tromboza se ne povlači te je dalje upitan odlazak na liječenje u Njemačku, s tim da je i primarna bolest uznapredovala i da se Božidar nalazi u teškom stanju.

Ivana je završila proces zračenja. Sljedeći petak bi trebala primiti drugu kemoterapiju od ukupno šest, a sve s ciljem da se smanji tumor na jetri kako bi mogla primiti tretman liječenja u Njemačkoj.

S obzirom da je prikupljeno 2.030.000,00 kn i da je to dostatan novac za početak liječenja njih oboje zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli da prikupimo sredstva za liječenje, no zbog teškog stanja u kojoj se oboje nalaze nastavak liječenja je neizvjestan i želimo informirati javnost da akciju obustavljamo".

Udruga Ljubav na djelu također zahvaljuje svima na nesebičnom odazivu i nadaju se da će oboje roditelja Šišak ipak započeti liječenje.

Roditelji dvoje male djece pogođeni zloćudnim bolestima

Podsjećamo, tužna priča obitelji Šišak ovoga je ljeta snažno odjeknula u hrvatskoj javnosti. 33-godišnja Ivana je prije godinu i pol dana oboljela od karcinoma dojke, a njezin 39-godišnji suprug Božidar također se nedavno suočio sa zloćudnim tumorom gušterače.

Obitelj Šišak iz Sopnice inače ima dvoje male djece, petogodišnju Gitu i dvogodišnju Karmen. Do nedavno su vodili vlastiti posao, bavili su se izradom namještaja, no bolest je sve stopirala. Obitelj trenutno ostvaruje tek naknadu za bolovanje i socijalnu pomoć.

Građani Hrvatske i ovoga su puta pokazali veliko srce. U vrlo kratkom roku skupljeno je više od dva milijuna kuna, što je trebalo biti dovoljno za liječenje.

Pročitajte više