Očuha svojih kćeri Castro lažno optužio za seksualno zlostavljanje, dvije djevojke koje je oteo bile im prijateljice!

Foto: Screenshot (Castrova kćer Arlene s najboljom prijateljicom Ginom)

MONSTRUM iz Clevelanda prije desetak godina lažno prijavio je drugog muškarca zbog seksualnog zlostavljanja svojih kćeri! Kako prenosi NBC, priča koja razotkriva poremećene obiteljske odnose datira iz srpnja 2004. godine kad je Ariel Castro podnio lažnu prijavu protiv danas 39-godišnjeg Fernanda Colona, drugog supruga svoje bivše bračne partnerice Grimilde "Nilde" Figueroe. To se zbilo nedugo nakon nestanka 14-godišnje Georgine "Gine" DeJesus, jedne od Castrovih žrtava.


Kad je u travnju 2004. godine DeJesus nestala, Colon je bio posljednja odrasla osoba koja ju je vidjela uoči otmice i devetogodišnjeg zatočeništva. Naime, Gina i 13-godišnja Castrova kćer Arlene Castro, ujedno i Colonova pokćerka, nakon nastave su se iz škole zaputile do Colona, koji je u to vrijeme radio kao zaštitar u obližnjem trgovačkom centru. Arlene je pitala Colona može li Gina prespavati kod nje. Kad su djevojčice od njega dobile negativan odgovor, odlučile su nazvati Arleninu majku, od koje su dobile drugo "ne".

Oteta Gina sad je istražiteljima pričala kako su potom srele i Arleninog oca, tadašnjeg vozača školskog autobusa Ariela Castra. Kad su se ona i Arlene razdvojile, Ariel se vratio i ponudio joj prijevoz kući, što je ona i prihvatila, ne sluteći kakav monstruozni plan ima.

Colon kazao policiji kao bi Castra možda trebao ispitati oko nestanka DeJesus i druge djevojčice - Amande Berry, koja je nestala otprilike godinu dana ranije, a koja je bila prijateljica Castrove starije kćeri Emily!

Ubrzo nakon Gininog nestanka FBI je ispitao Colona, budući da je on bio zadnja odrasla osoba koja ju je vidjela uoči nestanka. Tad je policiji sugerirao nešto što je moglo spasiti djevojke dugogodišnjeg zatočeništva da je FBI reagirao! Naime, Colon je zamijetio da Castro, koji od razvoda sa suprugom 1995. godine nije baš mario za kćeri, djevojčicama iznenada posvećuje puno više vremena, vozi ih uokolo, kupuje im darove... Sumnjičavi Colon je kazao kao bi Castra možda trebao ispitati oko nestanka DeJesus i druge djevojčice - Amande Berry, koja je nestala otprilike godinu dana ranije, a koja je bila prijateljica Castrove starije kćeri Emily!


"Rekao sam im - ako me ispitujete oko toga što su nestale prijateljice mojih pokćerki, onaj kog bi stvarno trebali ispitati je Ariel Castro. Ima mnogo više prilika za tako nešto. To su najbolje prijateljice njegovih kćeri", prisjetio se Colon i naveo kako ne zna je li FBI ikad Castra ispitao o tome.

Ženu zlostavljao pa joj je Colon pomogao, Castro najavio osvetu

No, zato se Colon ubrzo iznova našao na policijskom ispitivanju - Ariel Castro i njegove kćeri Emily, kojoj je tad bilo 16 godina te Arlene, kojoj je bilo 13 godina, podigli su protiv njega tužbu u kojoj se navodi da je Colon seksualno zlostavljao obje djevojčice od 1996. do 2001. godine. Colon je dokazao svoju nevinost, a bio je uvjeren kako mu se na taj način Castro osvećuje jer ga je supruga 1995. godine ostavila upravo zbog njega.

Naime, Grimilda Figueroa i Colon su se upoznali u lokalnoj bolnici u kojoj je u to vrijeme Colon radio, kad je žena došla u bolnicu zbog ozljeda koje joj je nasilni suprug nanio. Nakon još nekoliko njenih dolazaka u bolnicu, Colon joj je ponudio izlazak iz braka sa zlostavljačem. Figueroa je pomoć prihvatila te se 1995. godine sa četvero djece koje je dobila s Castrom - Anthonyjem, Angie, Emily i Arlene, preselila kod Colona.

Castro mu je tad zaprijetio da će mu jednog dana uništiti život. Colon je uvjeren da su djevojčice pristale potvrditi Castrovu izmišljenu priču o zlostavljanju jer ih je potkupio darovima.

Figueroa je svjedočila u Colonovu obranu i rekla kako je i njoj Castro ponudio skupe darove kako bi mu pomogla optužiti Colona. I Antony Castro, Arielov sin, svjedočio je također u Colonovu korist.

Pročitajte više