Odbili im predstečajnu nagodbu: Propao One2Play

Foto: One2Play

LANAC trgovina igračkama One2Play zatvara svoja vrata. Nakon što im je propao pokušaj sklapanja predstečajne nagodbe, One2Play krajem prošlog tjedna na svojim je stranicama izvijestio:

"Poštovani kupci,

zbog nepovoljnog završetka predstečajne nagodbe i nemogućnosti daljnjeg poslovanja, obavještavamo vas da će se u toku nekoliko sljedećih dana zatvoriti sve one2play trgovine i igraonice.

Zahvalni smo vam za iskazano povjerenje i drago nam je što ste tijekom ovih godina zajedno s nama bili dio one2play priče.

Vaš one2play"

Dvije tvrtke s milijunskim dugovima

One2Play d.o.o. za proizvodnju i trgovinu, tvrtka koja je brojila oko 130 zaposlenih, za sobom je ostavila oko 20 milijuna kuna duga, od čega državi duguju 681.064,43 kune poreza. Druga tvrtka, One2Play maloprodaja d.o.o. za trgovinu, ostavila je za sobom više od 10 milijuna kuna duga.

One2Play, u vlasništvu Alena Magdića (koji za sobom ima i propali Land of Magic) i Dejana Maćešića (javnosti poznatog i po stravičnoj prometnoj nesreći u kojoj je ubio mladog motociklista), sve do 2012. godine bilježio je uzlet, a onda je i njih stigla kriza koja je ranije već uništila Magmu Goranka Fižulića. Jedini preostali veliki lanac trgovina dječjim igračkama na hrvatskom tržištu je trenutno Denis tvrtke Eurom.

Fižulića spasili predstečajnom


No, Fižulić je prije nekoliko tjedana, nakon što ga je država spasila predstečajnom nagodbom, najavio svoj veliki povratak.

Postupak predstečajne nagodbe nad Magmom započeo je u veljači prošle godine. U postupku predstečajne nagodbe prijavljeno je 496 milijuna kuna tražbina, dok su utvrđene tražbine od 541,5 milijuna kuna. Osporeno je 8 milijuna kuna.

Prema Rješenju Trgovačkog suda, dugovi državi iznosili su 73,3 milijuna kuna, od čega je otpisano preko 50 milijuna. Ostatak duga u iznosu od 22,1 milijun kuna Magma će platiti u roku od pet godina, uz kamatu od 4,5 posto te poček od godine dana.

Od razlučnih vjerovnika, koji će se namiriti prodajom nekretnina i pokretnina, najveći je Privredna banka Zagreb prema kojoj dug iznosi 100,4 milijuna kuna, zatim slijede Hypo Alpe Adria banka sa 49,8 milijuna, Societe Generale – Splitska banka 41,1 milijun, Erste banka 34,1 milijun, Sberbank 11,0 milijuna, Grad Jastrebarsko 759,3 tisuće kuna i Erste, društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondom prema kojem je dug od 442,5 tisuća kuna. Dug prema Zagrebačkoj banci u iznosu od 42,3 milijuna kuna bit će pretvoren u kredit na četiri godine uz kamatu od šest posto i poček od godinu dana.

Fižulićev plan koji bi trebao osigurati budućnost Magme temelji se na korištenju tehnologija 3D printera.

Pročitajte više