Odlukom ministra uskoro prijevremena smjena direktora Jadrolinije Slavka Lončara?

MINISTAR pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić javno je već najavio da će "osvježiti" Upravu Jadrolinije, što bi značilo i smijeniti Slavka Lončara, jednog od najdugovječnijih direktora u javnim poduzećima, a prema pisanju Novog lista do smjena na čelu Jadrolinije vjerojatno će doći već u rujnu, odnosno nakon završetka turističke sezone.

Lončar je od 1996. godine bio član Uprave, a od 1999. godine i predsjednik Uprave s povjerenjem Tuđmanove, Račanove, Sanaderove i Kosoričine vlade. Lončar je imenovan na petogodišnji mandat u studenom 2009. godine, što znači da će biti riječ o prijevremenoj smjeni ukoliko do nje dođe. Izgledni kandidati za Lončareve nasljednike mogli bi biti članovi aktualne Uprave, Igor Butorac - zadužen za opće kadrovske poslove i tajništvo te Miljenko Antić - zadužen za tehničke poslove. Za predsjednika Uprave Jadrolinije trebao bi biti raspisan natječaj pa će zasigurno biti i drugih kandidata.

Do najava smjene dolazi u vrijeme burnih reakcija na poslovanje Jadrolinije. Predstavnici Nezavisnog sindikata pomoraca putničkih brodova Hrvatske od ministra Hajdaš Dončića pismeno su tražili Lončarevu smjenu, a brojni otočani i turisti negoduju zbog neredovitih redova plovidbe te ogromnih cijena karata. Na Hvaru je situacija eskalirala do te mjere da je gradonačelnik Pjerino Bebić najavio tužbu protiv Jadrolinije zbog nesavjesnog poslovanja.

Pročitajte više