Održana prva zajednička Investicijska konferencija Zagrebačke i Ljubljanske burze

Foto: ZSE

DANAS je u Zagrebu održana prva zajednička Investicijska konferencija Zagrebačke i Ljubljanske burze, za koju su izuzetan interes pokazali regionalni i međunarodni ulagatelji.

Ulagateljima se predstavilo 7 hrvatskih i 7 slovenskih izdavatelja sa Zagrebačke i Ljubljanske burze: Atlantic Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Gorenje, Hrvatski Telekom, INA - Industrija nafte, Končar - Elektroindustrija, Krka, Ledo, Luka Koper, Petrol, Podravka, Pozavarovalnica Sava, Telekom Slovenije i Zavarovalnica Triglav.
 
Na ovom događaju sudjelovala su 24 investicijska društva i banke, a 48 analitičara odnosno ulagatelja iz Hrvatske, Slovenije, Danske, Finske i Velike Britanije u jednome danu održalo je 150 individualnih sastanaka sa slovenskim i hrvatskim kompanijama.
 
"Izvanredan uspjeh ove zajedničke investicijske konferencije dokazuje da i Hrvatska i Slovenija mogu ulagateljima ponuditi velik broj kvalitetnih i zanimljivih kompanija. Ovo događanje predstavlja velik doprinos prepoznavanju regije kao investicijski atraktivnog prostora te ćemo nastojati da ovakvi susreti kompanija i ulagatelja postanu tradicionalni." izjavila je predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić.
 
"Međunarodni ulagatelji na Ljubljanskoj burzi zaslužni su za otprilike 48% ukupnog prometa, a hrvatski institucionalni ulagatelji jedan su od najznačajnijih aktera. Ovo je za nas svakako najuspješnija investicijska konferencija do sad, kako po broju sastanaka, tako po kvalitativnoj strukturi investitora.“, naglasio je Andrej Šketa, predsjednik Uprave Ljubljanske burze.

Zagrebačka i Ljubljanska burza i ubuduće će nastaviti s individualnim i zajedničkim aktivnostima kako bi povećali interes te ojačali povjerenje domaćih i stranih ulagatelja. 

 

Pročitajte više