Odvjetnik Hanžeković zagospodario hvarskom uvalom i jedrilicom blokirao prilaz plaži

Foto: Čitatelj Indexa M.T.

ČITATELJ Indexa požalio nam se kako je poznati odvjetnik Marijan Hanžeković svojim krstašem blokirao ulaz u uvalu Piščena na južnoj strani otoka Hvara. Na fotografijama se vidi kako je jedrilica usidrena nasred uvale i zajedno s konopima priječi prolazak do plaže iznad koje se nalazi teren odvjetnika Hanžekovića te tako zapravo predstavlja prvu i neprelaznu crtu obrane od neželjenih posjetitelja! 

Nema prolaza!

"Nasred uvale usidren je brod uvaženog odvjetnika, i to tako da konopima između broda i obale onemogućuje prilaz uvali svim drugim brodovima. Nisam isprva znao o kome se radi. Upozorio sam gospodu da su se krivo usidrili i da tim bočnim konopima i bovama između broda i obale onemogućuju drugim brodovima prilaz žalu i maloj rivici uz obalu. Odgovor je glasio da je ovo privatni posjet i da se ne može dalje. Tek tada sam prepoznao odvjetnika i u prvi trenutak nisam mogao uopće shvatiti da postoji netko s takvim nivoom bezobrazluka. Nije pomoglo nikakvo uvjeravanje da takvo nešto ne smiju raditi jer su more i žalo opće dobro. "Ja sam vlasnik uvale, ovo je privatni posjed, ja sam vlasnik rivice na obali i nema prolaza", glasio je odgovor odvjetnika Hanžekovića", požalio nam se čitatelj.

Odvjetnik Hanžeković: Posjetitelji bacaju smeće po plaži i vrše nuždu po mom terenu

Evo što odvjetnik kaže.

"Nije istina da sam ja to govorio, samo sam rekao da plaža nije pogodna za kupanje jer je onečišćuju posjetitelji koje dovoze barkarioli iz Hvara. Bacaju smeće i seru. Vaš čitatelj je bio izuzetno bezobrazan, a proći nije mogao jer je imao veliki gumenjak s roll barom. Iznad plaže je, inače, moja zemlja, kupio sam 25 tisuća kvadrata. Plaža je pomorsko dobro tako da ja ne mogu tvrditi da je moja, no nisam vidio nikoga da skuplja smeće koje ostavi iza sebe tako da je plaža pretvorena u javno smetlište. Nužda se, pak, vrši malo dalje od pomorskog dobra, na mom terenu", požalio nam se odvjetnik Hanžeković. 

Tvrdi da je jedrilica marke Jeanneau uredno usidrena.

"Sve je napravljeno po pravilima, krma se tako vezuje s dva konopa da ne bi bilo problema u slučaju da zapuše vjetar. Manji brodovi mogu proći bez problema. Tu sam, inače, s brodom 24 sata dnevno, ali samo nekih pet, šest dana godišnje", kaže odvjetnik Hanžeković.

Jedilica se, inače, zove Nada, a ime je dobila po majci odvjetnika Hanžekovića. Do plaže se može samo s brodom, udaljena je osam milja od Hvara, ili eventualno pješice jer puta nema.

Pročitajte više