Ogorčeni korisnici najavljuju tužbe: Ako na B.netu želite gledati HRT 3, morate platiti dodatno!



TREĆI program HRT-a, koji je od danas krenuo s emitiranjem, ipak nije stigao do svih kućanstava. Iako se radi o programu javne televizije koji bi svima trebao biti dostupan, korisnici B.neta mogu gledati HRT 3 samo ako plaćaju prošireni paket!

Ostali operateri koji pružaju usluge kablovske televizije HRT 3 uvrstili su u osnovni paket. Ali ne i B.net. Njihovi korisnici će za gledanje trećeg programa javne televizije morati platiti dodatnih 39 kuna!

Odmah su putem društveni mreža krenule gnjevne reakcije ogorčenih korisnika, na što su iz B.neta putem Twittera poručili: "HTV 3 se emitira na istoj frekvenciji kao i dosadašnjih HTV+ koji se nalazio u proširenom paketu". Naravno, većini korisnika to objašnjenje nije bilo zadovoljavajuće, ali iz B.neta samo poručuju da za sada nemaju drugih informacija, te da će javiti ako se bilo što promjeni.

Najavljuju tužbe i prelazak kod konkurencije

Facebook stranica B.neta krcata je kritikama ogorčenih građana.

"Ima li netko od ovdje nazočnih korisnika od pravnika voljan pomoći mnogim opljačkanima ovdje? S obzirom da elementarni dio usluge Bnet ne pruža da li je time znatno izmijenjen pretplatnički ugovor te, samim time, ništetan i omogućuje ugovorno vezanim korisnicima trenutačni raskid odnosa sa Bnetom? Vjerujem da dosta ljudi suočeno s tim problemom", napisao je jedan od korisnika.

Zbog odluke B.neta da HRT 3 prodaju u proširenom paketu, mnogi su korisnici najavili prelazak kod konkurencije: "HTV3 samo u okviru proširenog paketa???!!! Lopovi! Sram Vas bilo kako navlačite ljude. Jedva čekam da mi istekne ugovor!", "Ukoliko u roku 7 dana na stavite HTV 3 u osnovni paket, mijenjam operatera. U vas imam internet, televiziju i telefon. Vi nećete propasti, ali neću ni ja!".

Jedan je korisnik upozorio B.net da je njihova odluka o smještanju HRT-a 3 u prošireni paket protuzakonita. "Zajednica korisnika na Facebooku razgovara o pokretanju tužbe HAKOM-u jer stavljanjem tog programa u prošireni paket kršite zakon. Sukladno zakonu dužni ste osigurati emitiranje nacionalnih kanala tamo gdje postoji minimalna pokrivenost signalom".

Marija Lugarić: Veliki i javni hejt za B.net

Među građanima koji su bijesni na B.net je i Marija Lugarić, zamjenica ministra obrazovanja Željka Jovanovića. "Veliki i javni hejt za B.net ako je točno da HTV3 ne spada u osnovni paket, već prošireni koji se plaća (hej, to je HTV! Plaćamo pristojbu!", napisala je na Twitteru SDP-ovka Lugarić, dodavši kako čak razmišlja da iz principa otkaže B.net iako je ostalim uslugama zadovoljna.

Pročitajte više