Okončan višemjesečni "tihi rat": Đilas izabran za predsjednika DS-a, Tadić počasni predsjednik

DRAGAN ĐILAS izabran je sinoć za predsjednika Demokratske stranke većinom glasova delegata izvanredne izborne skupštine te stranke, javlja Blic. Đilas je do sada u DS-u bio zamjenik predsjednika stranke. Za Đilasa je glasalo 2386 delegata, a za njegovog protukandidata Branimira Kuzmanovića 368 delegata, dok je nevažećih bio 70 listića.

"Đilas je večeras izabran za novog predsjednika DS-a, kao četvrti lider stranke od kada je ona obnovila rad 1990. godine", priopćio je predsjednik Izborne komisije Jasenko Lazović. Od 1990. godine, prije Đilasa, predsjednici DS-a su bili Dragoljub Mićunović (1990-1994), zatim Zoran Đinđić (1994-2003) i Boris Tadić (2004-2012).

Tadić počasni predsjednik

Delegati Skupštine DS sinoć su dosadašnjeg predsjednika Borisa Tadića izabrali za počasnog predsjednika stranke.

"Predlažem Borisa Tadića za počasnog predsjednika DS-a. Molim vas da aklamacijom i aplauzom ovo potvrdimo", rekao je novoizabrani lider DS-a Dragan Đilas. Nakon Đilasovog govora, delegati stranke su jednoglasno Tadića izabrali na novu funkciju.

Izbornom skupštinom okončan je višemjesečni tihi rat unutar DS-a u kojem su se izdvojile struje koje su podupirale Tadića i Đilasa, ali se Tadić nedavno odlučio povući iz izborne utrke, pa je Đilasu jedini protukandidat bio manje poznati dugogodišnji član stranke Branimir Kuzmanović.

Pročitajte više